Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία σε μια γειτονιά της Λεμεσού

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν -αθόρυβα- ένα θαυμάσιο συλλογικό έργο.

Article featured image
Article featured image


Κατά μήκος του Γραμμικού Πάρκου που ακολουθεί τη διαδρομή του ποταμού «Βαθκειά», στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς στη Λεμεσό, μερικά πολύχρωμα κουτάκια και δοχεία τροφής και νερού βρίσκονται σε δύο σημεία, περιτριγυρισμένα από πολλά αδέσποτα γατιά.

Ρωτώντας τους κατοίκους του τετραγώνου, ενημερωθήκαμε πως τα σπιτάκια τοποθετήθηκαν από κάποιος άγνωστους, «μάλλον ξένους», οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή κάθε απόγευμα για να γεμίσουν τα μπολ με τροφή και νερό.

adespotoi-gatoi-spitakia-mesa-geitonia-13_city.jpg



Φαίνεται όμως πως δεν είναι οι μόνοι που νοιάζονται για τα γατάκια της περιοχής, αφού κατά τη διάρκεια της βόλτας μας γνωρίσαμε μια γιαγιά, η οποία μένει σχεδόν δίπλα από αυτόν τον «γατοπαράδεισο» και πήγε να γεμίσει τα μπολ με το φαγητό που της περίσσεψε από το σπίτι.

«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που τα έβαλαν, αλλά βρίσκονται εδώ από τον χειμώνα, είχαν τοποθετήσει μάλιστα και ομπρέλες για να προστατέψουν τα αδέσποτα από τις βροχές», λέει η ηλικιωμένη κυρία.

adespotoi-gatoi-spitakia-mesa-geitonia-2_city.jpg



Ένα άλλος κάτοικος της περιοχής μάς είπε πως «έρχονται διάφορα άτομα από τη γειτονιά και ταΐζουν τα αδέσποτα», κάνοντας αυτήν την πρωτοβουλία ένα συλλογικό έργο συμπαράστασης προς τα ζωάκια.

adespotoi-gatoi-spitakia-mesa-geitonia-9_city.jpg



Μια τρίτη κοπέλα δήλωσε πολύ χαρούμενη που η γειτονιά φροντίζει τα αδέσποτα της περιοχής.

adespotoi-gatoi-spitakia-mesa-geitonia-17_city.jpg

adespotoi-gatoi-spitakia-mesa-geitonia-6_city.jpg



Φωτογραφίες: City Free Press

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ