Το BBC εξήγησε γιατί αποκάλεσε «σκουπίδι» τη Manchester United

Το μήνυμα εμφανίστηκε στον ειδησεογραφικό δέκτη στο κάτω μέρος της οθόνης.

Article featured image
Article featured image


Το BBC ζήτησε συγγνώμη μετά την εμφάνιση ενός μηνύματος στον «αέρα» του τηλεοπτικού καναλιού που έλεγε «η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σκουπίδια».

Το μήνυμα εμφανίστηκε λανθασμένα στον ειδησεογραφικό δέκτη στο κάτω μέρος της οθόνης, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για το τένις λίγο μετά τις 09:30 την Τρίτη.



Αργότερα το πρωί, η παρουσιάστρια Ανίτα Μακβέι ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μπορεί να προσβλήθηκαν.

Είπε ότι «το λάθος είχε συμβεί καθώς κάποιος μάθαινε πώς να χειρίζεται το ticker και έγραφε τυχαία πράγματα».

Ένα άλλο μήνυμα που εμφανίστηκε στο ticker έγραφε απλά: «Καιρός βροχή παντού».



Η Μακβέι είπε στους τηλεθεατές:

«Λίγο νωρίτερα, κάποιοι από εσάς μπορεί να παρατηρήσατε κάτι αρκετά ασυνήθιστο στο ticker που τρέχει στο κάτω μέρος της οθόνης με ειδήσεις που έκαναν ένα σχόλιο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ελπίζω ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προσβλήθηκαν από αυτό. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι συνέβαινε: πίσω από τις κάμερες, κάποιος εκπαιδευόταν για να μάθει πώς να χρησιμοποιεί και να βάζει κείμενο στο ticker, οπότε έγραφε τυχαία πράγματα χωρίς σοβαρότητα και εμφανίστηκε αυτό το σχόλιο. Οπότε, ζητώ συγγνώμη αν το είδατε και προσβληθήκατε και είστε οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά σίγουρα αυτό ήταν ένα λάθος και δεν έπρεπε να εμφανιστεί στην οθόνη. Αυτό συνέβη λοιπόν, απλά σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερα να σας το εξηγήσουμε».


Στην επίσημη ανακοίνωσή του το BBC πρόσθεσε:

«Υπήρξε μια τεχνική δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της προπόνησης με το δοκιμαστικό μας ticker, το οποίο πέρασε στο ζωντανό πρόγραμμα για μερικά δευτερόλεπτα. Ζητήσαμε συγγνώμη για κάθε προσβολή που προκλήθηκε on air».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ