Ο Elliott είναι 13 και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το διδακτορικό του

«Εξακολουθεί να είναι παιδί, η μόνη διαφορά είναι ότι πηγαίνει σχολείο σε ένα διαφορετικό κτήριο», λέει η μητέρα του.

Article featured image
Article featured image


Ο 13χρονος Elliott Tanner δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Του αρέσει να ακούει μουσική, να παίζει Minecraft και να κάνει παρέα με τους φίλους του.

Ωστόσο, η καθημερινότητά του είναι λίγο διαφορετική, αφού σύντομα θα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα με πτυχίο στη φυσική και δευτερεύουσα κατεύθυνση τα μαθηματικά. Ενώ τον Σεπτέμβριο, θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα για να ξεκινήσει το διδακτορικό του στη φυσική.

elliot-didaktoriko-6_city.png
Φωτογραφία: elliotttanner.com



Ο Elliott διάβαζε και έλυνε μαθηματικά προβλήματα από τα 3 του και τότε ήταν που οι γονείς του αντιλήφθηκαν την υψηλή νοημοσύνη του γιου τους.

Μετά από αρκετά χρόνια κατ' οίκον διδασκαλίας, τελείωσε το γυμνάσιο στα 8 του και στη συνέχεια προχώρησε στο κολέγιο. Παρόλα αυτά, η μητέρα του Elliot, η Michelle, λέει ότι φροντίζει ώστε το αγόρι να απολαμβάνει ακόμα την παιδική του ηλικία.

elliot-didaktoriko-7_city.png
Φωτογραφία: elliotttanner.com



«Οι άνθρωποι που ακούνε την ιστορία του Elliott λένε ότι δεν προλαβαίνει να ζήσει ως παιδί ή ότι μεγάλωσε πολύ γρήγορα. Εξακολουθεί να είναι παιδί και η μόνη διαφορά είναι ότι πηγαίνει σχολείο σε ένα διαφορετικό κτήριο».



Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του, ο Elliott θα επικεντρώσει τις μελέτες του στη θεωρητική φυσική υψηλής ενέργειας. Δυστυχώς, η οικογένειά του προσέκρουσε σε ένα συνηθισμένο εμπόδιο - τα δίδακτρα για το πρόγραμμα. Καθώς το παιδί δεν έλαβε κάποια υποτροφία ή πακέτο οικονομικής βοήθειας, οι Tanners στράφηκαν στο GoFundMe για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της φοίτησής του.

elliot-didaktoriko-4_city.jpg
Φωτογραφία: elliotttanner.com



Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και έχουν θέσει έναν νέο στόχο για να χρηματοδοτήσουν το τρίτο έτος. Ελπίζουν ότι στην πορεία ο Elliott μπορεί να λάβει μια θέση βοηθού διδασκαλίας ή ερευνητή για να πληρώσει τα υπόλοιπα.

Ο Elliott, ο οποίος είναι φίλος με τον πρωταγωνιστή της σειράς «Young Sheldon», Iain Armitage, ελπίζει ότι η ιστορία του θα ενθαρρύνει και άλλους να ενθουσιαστούν με τη φυσική. «Θα ήθελα πολύ να μπορέσω να μεταδώσω λίγη από αυτή τη χαρά για τη φυσική και τον ενθουσιασμό γι' αυτήν», λέει.

elliot-didaktoriko-8_city.png
Φωτογραφία: elliotttanner.com



Τελικά, ελπίζει να γίνει καθηγητής φυσικής για να κάνει ακριβώς αυτό. Προς το παρόν, σύντομα θα γιορτάσει την αποφοίτησή του και θα προετοιμαστεί το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή του.

Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ