«Πολλοί ξεφεύγουν και γίνονται άνθρωποι ευτυχισμένοι, όμορφοι και ευχάριστοι μόνο διαδικτυακά»

Ο δημοφιλής ηθοποιός Στέφανος Μιχαήλ στην πρώτη του συνέντευξη στη CITY, μάς προσγειώνει στην (κυπριακή) πραγματικότητα παρέα με ένα ποτήρι Chivas.

Article featured image
Article featured image


Τα τελευταία χρόνια μας απασχολεί πολύ με τις τηλεοπτικές του δουλειές, σε επιτυχημένες παραγωγές σε Κύπρο και Ελλάδα. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο Στέφανος Μιχαήλ αναλαμβάνει έναν διαφορετικό ρόλο αφού είναι το πρόσωπο της νέας εκστρατείας του Chivas για την ανανεωμένη εμφάνιση του θρυλικού του μπουκαλιού.

Ο ίδιος επιλέγει να πίνει το ουίσκι του σκέτο ή μαζί με ένα παγάκι, για να μην αλλοιώνεται η γεύση του. Κάνουμε, λοιπόν, cheers και ξεκινάμε να μιλάμε για πολλά και διάφορα. Αφορμή για τη συνάντησή μας ήταν προφανώς η συνεργασία του με το Chivas, αλλά στην πορεία μιλήσαμε για πολλά και διάφορα. Ήταν άλλωστε, σχεδόν αναπόφευκτο μετά την πρώτη γουλιά ουίσκι!

στέφανοςμιχαήλ.png



Τι σου δίνει έμπνευση;

Έμπνευση μού δίνει η ηρεμία μου. Έχω κάποιες «βάσεις» που διατηρούν την ηρεμία μου και από τη στιγμή που είμαι ήρεμος, μπορώ να έχω και την έμπνευση για να λειτουργήσω σωστά.


Ποιες είναι αυτές οι «βάσεις»;

Η οικογένεια είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αξία, όπως και η αγάπη, η πατρίδα, η ιστορία μας, το ήθος, το φιλότιμο, η εκτίμηση. Όλα αυτά, δυστυχώς, έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν, ειδικά στη δική μου γενιά. Είμαι ένας άνθρωπος που επιλέγει να έχει πολύ ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά του.


Σε ποια φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο συμμετέχω στη σειρά εποχής «Χάλκινα Χρόνια». Είναι ένα καινούργιο εγχείρημα για μένα, το οποίο όμως βρίσκω πολύ όμορφο. Η κυπριακή παράδοση και διάλεκτος είναι στοιχεία που τιμώ και συνεχίζω να διατηρώ ακόμη και στην προσωπική μου ζωή.


Τι αγαπάς να κάνεις;

Πρώτον, μου αρέσει να είμαι στη φύση, έξω στα βουνά και στη θάλασσα. Δεύτερον, απολαμβάνω να είμαι μαζί με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που αγαπώ. Τρίτον, θεωρώ ευλογία το γεγονός ότι μπορώ να διακρίνω τις μικρές στιγμές της ζωής που έχουν πραγματική ουσία. Παραδείγματος χάριν, όταν τυχαίνει να δω ένα ηλιοβασίλεμα νιώθω μία εσωτερική πληρότητα. Πλέον, λίγος κόσμος θα σταθεί για να θαυμάσει τη φυσική ομορφιά. Οι περισσότεροι τη θαυμάζουν μόνο μέσα από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media.


Και ποια είναι τα τρία πράγματα που βαριέσαι αφόρητα;

Βαριέμαι αφόρητα να περιμένω, οτιδήποτε. Επίσης, βαριέμαι να καθαρίζω, αλλά το κάνω επειδή πρέπει, και τέλος, βαριέμαι να βρίσκομαι «πνιγμένος» στην κίνηση!

ΣτέφανοςΜιχαήλ4.png



Νιώθεις ότι έχεις πετύχει αρκετά από αυτά που ονειρεύτηκες μέχρι τώρα;

Η αλήθεια είναι πως ό,τι ήρθε στη ζωή μου, δεν το είχα ονειρευτεί ποτέ. Ακόμα και η ενασχόλησή μου με την υποκριτική, προέκυψε σαν μοιραίο γεγονός. Μοιραία συνάντηση ήταν και η γνωριμία μου με όλους τους ανθρώπους που υπάρχουν στον κύκλο μου. Οπόταν νιώθω ευλογημένος, τυχερός και ευγνώμων για όλα όσα μου συμβαίνουν. Kάθε φορά που «συναντώ» ένα όνειρο, στόχος μου είναι να το ζω απόλυτα, σωστά και με αξιοπρέπεια.


Η διαχείριση της επιτυχίας -και όσων φέρνει μαζί της- πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι;

Θεωρώ πως η επιτυχία που σημειώνεις στη δουλειά σου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλοιώνει τον χαρακτήρα σου. Η επιτυχία πρέπει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να πατάς πιο γερά στα πόδια σου, να ξέρεις από πού ξεκίνησες και πού βρίσκεσαι τώρα. Απολαμβάνω καθημερινά τη ζωή μου, όπως θα τη ζούσα και χωρίς την επιτυχία, και εννοείται ότι προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Δεν επαναπαύομαι επειδή έκανα 2-3 επιτυχίες στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία.


Θεωρείς, δηλαδή, ότι η ταπεινότητα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των ανθρώπων που ασχολούνται με τις τέχνες;

Θα έπρεπε να ήταν. Πολλοί, λόγω τον social media, της τηλεόρασης και των λανθασμένων προτύπων που προβάλλει η κοινωνία μας, ξεφεύγουν και γίνονται άνθρωποι ευτυχισμένοι, όμορφοι και ευχάριστοι μόνο διαδικτυακά, ενώ αν τους γνωρίσεις προσωπικά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι είναι άνθρωποι, με τους οποίους δεν θα ήθελες ή δεν θα μπορούσες να συναναστρέφεσαι. Καταλήγουν κατά κάποιον τρόπο, να είναι περισσότερο influencers, παρά άνθρωποι.

IMG-2358.jpg



Η συνεργασία με το Chivas πώς προέκυψε;

Εντελώς ξαφνικά! Με είχαν προσεγγίσει από την εταιρεία για το λανσάρισμα της νέας εκστρατείας του Chivas, για την ανανεωμένη εμφάνιση του θρυλικού μπουκαλιού. Ομολογώ ότι είμαι λάτρης του συγκεκριμένου εκλεκτού ουίσκι και έτσι απάντησα αμέσως θετικά και με πολλή χαρά. Εδώ και χρόνια το Chivas έχει ξεχωριστή θέση σε σημαντικές στιγμές της ζωής μου, αλλά αποτελεί και μία από τις πρώτες επιλογές μου για δώρο, κέρασμα κ.λπ.


Μίλησέ μας λίγο για την ανανεωμένη εμφάνιση του Chivas. Πώς σου φάνηκε η νέα συσκευασία;

Εντυπωσιακή! Εκπέμπει δυναμισμό, τόλμη και προβάλλει αρμονικά έναν σύγχρονο χαρακτήρα που ευθυγραμμίζεται με τα πιστεύω μου. Μου αρέσει πολύ, γιατί εκτός του ότι κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, διατηρεί και την απόλυτη πολυτέλεια, καθώς και τη διακεκριμένη και χαρακτηριστική κληρονομιά του Chivas Regal.


Εσύ πώς απολαμβάνεις το ουίσκι σου;

Μου αρέσει να πίνω το ουίσκι σκέτο ή μαζί με ένα παγάκι, για να μην αλλοιώνεται η γεύση του. Αποφεύγω την προσθήκη αναψυκτικού, γιατί θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Ένα παγάκι αρκεί για να το αραιώσει κανείς διακριτικά και βεβαίως μία καλή παρέα είναι εξίσου σημαντική για να το απολαύσεις!


Τι κοινά θα έλεγες ότι έχει το Chivas με σένα που σε ώθησαν και σε αυτήν τη συνεργασία;

Μπορώ να πω ότι έχουμε κοινές πεποιθήσεις και ότι πρόκειται για μία συνεργασία που με βρήκε στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Πάντοτε πίστευα πως για να βρει κανείς την πραγματική έννοια της επιτυχίας, χρειάζεται να έχει στη ζωή του σωστή ισορροπία. Για να πραγματοποιήσει κανείς τα όνειρά του χρειάζεται ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών πραγμάτων. Όπως ακριβώς και το Chivas που αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια, πολυεπίπεδα και γενναιόδωρα σκωτσέζικα whiskies έτσι και εγώ μοιράζομαι τα ίδια ιδανικά και αξίες, αφού η υγιής φιλοδοξία αποτελούν μέρος και της δικής μου ζωής.

IMG-2353.jpg



Σε μελλοντικά πλάνα τι περιέχει το μενού;

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω κάτι ακόμη, γιατί βρίσκομαι σε συζητήσεις. Το σίγουρο είναι πως θα είναι μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις. Μάλλον θα με δείτε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.


Στέφανε, είσαι αισιόδοξος για την κάθε επόμενη μέρα;

Θέλω και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Θέτω γερές βάσεις καθημερινά και πάντα αφήνω κάτι για τη συνέχεια, είτε αυτό είναι οικονομικό είτε συναισθηματικό. Γενικά βαδίζω με ασφάλεια σε κάθε αύριο, γι’ αυτό πάντα προσπαθώ να διατηρώ την αισιοδοξία μου. Οι άνθρωποι που έχουν δύναμη μέσα τους και ξέρουν να πολεμούν, νομίζω πως πάντα βρίσκουν λύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ