Γιατί το Psyduck έγινε το σύμβολο της απελπισίας των Κινέζων;

Η φιγούρα του Pokemon-πάπια με τον μόνιμο πονοκέφαλο πωλείται μέχρι και $200 και εξαντλήθηκε μέσα σε 2 ημέρες.

Article featured image
Article featured image


Ένα επιρρεπές σε πονοκεφάλους Pokemon, το Psyduck, δίνεται στα παιδικά γεύματα του KFC και έχει γίνει το πιο περιζήτητο παιχνίδι της Κίνας, σε σημείο που πωλείται έως και 200 ​​$, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τα lockdown λόγω του COVID.

Το KFC άρχισε να μοιράζει το Psyduck στην Κίνα στις 21 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρα του Παιδιού, την 1η Ιουνίου, και το παιχνίδι έχει γίνει το επίκεντρο των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι εξαντλημένοι από τους συνεχείς περιορισμούς.

Το Psyduck είναι ένα είδος πάπιας με μόνιμο πονοκέφαλο, που γίνεται όλο και πιο δυνατό, όσο πιο πολύ πονάει το κεφάλι του.



Ένα βίντεο, δείχνει το Pokemon, γνωστό ως Koduck στην Ιαπωνία, να κρατά μια πινακίδα που λέει «Δεν θέλω να κάνω τεστ COVID» στο ένα πτερύγιο και «Θέλω να βγω για διασκέδαση» στο άλλο, έχει παιχτεί περισσότερες από 13.000 φορές στην πλατφόρμα βίντεο «Bilibili».

Το απόθεμα του παιχνιδιού εξαντλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες από την κυκλοφορία του στις 21 Μαΐου. Λίγο αργότερα, οι φιγούρες εμφανίστηκαν σε ιστότοπους μεταχειρισμένων, με ορισμένες από αυτές να φτάνουν τα 1.300 γιουάν (195,52 δολάρια), ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Ερωτηθείσα για σχόλιο, η KFC, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η Yum China, σημείωσε πως δεν υποστηρίζει τη μεταπώληση του παιχνιδιού.

Ο Jun Peng, ένας εργαζόμενος στον τομέα της τεχνολογίας στη Σαγκάη, είπε ότι ήταν ανάμεσα σε ανθρώπους που ήθελαν να αποκτήσουν το δικό τους Psyduck για να αντιπροσωπεύσει τα συναισθήματά του.

«Είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου εδώ και δύο μήνες», είπε. «Είμαι τόσο αγχωμένος που νιώθω τόσο ανόητος όσο και η πάπια. Ωστόσο, ακόμη και η πάπια μπορεί να μιλήσει».


Με πληροφορίες από Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ