Βίντεο που προκαλεί οργή: Τρανσφοβικός ιερέας διώχνει τρανς γυναίκα από το συσσίτιο

«Είσαι άντρας με βυζιά».

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο μήνα έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης το γεγονός πως ένας Ιερέας στην Καλλιθέα της Αθήνας αρνήθηκε να δώσει φαγητό σε μια άνεργη τρανς γυναίκα χαρακτηρίζοντάς την ως «άντρα με βυζιά».



Σήμερα, βρήκαν το φως της δημοσιότητας βίντεο τα οποία απαθανατίζουν τη στιγμή που ο ιερέας π. Παύλος διώχνει την Ιωάννα από το συσσίτιο χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.

Όπως ακούγεται να επισημαίνει η ίδια, είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά ωστόσο ο ιερέας της αρνήθηκε το συσσίτιο λέγοντάς της πως κάνει τη γυναίκα ενώ είναι άνδρας.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό, ενώ έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις.

Είναι ενδεικτικό πως σε δηλώσεις του στον σε ελληνική εκπομπή ο εκδότης του Εκκλησία Online, Ανδρέας Καραγιάννης τόνισε πως έχει σοκαριστεί από την αποκάλυψη και μάλιστα κατέθεσε στη ΓΑΔΑ για το θέμα, ενώ τόνισε πως του είπαν ψέματα στην ενορία ότι η γυναίκα δήθεν δεν είχε πιστοποιητικό και διάφορα χαρτιά.



Σε άλλο βίντεο φαίνεται η γυναίκα οργισμένη να ζητά εξηγήσεις γιατί δεν της δίνεται το συσσίτιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο οίκος του Θεού δεν είναι για όλους τους ανθρώπους»;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ