Οδηγός ταξί πυροβόλησε στο κεφάλι τον Αλί επειδή είναι μουσουλμάνος και μετανάστης

Σε μια γειτονιά της Αθήνας, ο ρατσισμός φανέρωσε το πιο ειδεχθές και αποτρόπαιο πρόσωπό του. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Επίθεση με όπλο φέρεται να δέχτηκε ομάδα νεαρών, πακιστανικής καταγωγής, ενώ περπατούσαν το πρωί της Δευτέρας στα Πατήσια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οδηγός ταξί τούς πλησίασε, άνοιξε το παράθυρο και άνοιξε πυρ εναντίον τους.

«Φασίστας πυροβόλησε στα Πατήσια μουσουλμάνους μετανάστες εργάτες την μέρα γιορτής του Εΐντ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ που προσθέτει: «Οι φασίστες αποθρασύνονται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, εργάτης από το Πακιστάν, τη Δευτέρα 2 Μάη το πρωί, δέχτηκε πυροβολισμούς στα τρία μέτρα από φασιστοειδές που κραύγαζε ‘γαμώ τους μουσουλμάνους’. Ο στόχος ήταν το κεφάλι του. Πυροβολήθηκε 3-4 φορές από τον οδηγό ενός ταξί μάρκας μερσεντές στη Γ’ Σεπτεμβρίου 113. Βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους. Ήταν 9.15 το πρωί και γυρνούσαν από τη μεγάλη γιορτή Εΐντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του Ραμαζανιού».



Ο δράστης τούς εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες. Τότε είδαν ένα ταξί να κόβει ταχύτητα, να τους πλησιάζει και ο οδηγός να ανοίγει το παράθυρο, να τους βρίζει, να βγάζει όπλο και να τους πυροβολεί.

Η σφαίρα βρήκε τον Αλί ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα, σημειώνεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

«Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: ‘Τι κάνεις;’. Αμέσως μετά ένοιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα.

Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο, την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία», προστίθεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ