Τύπος παράγγειλε online και έγραψε σχόλιο 166 λέξεων για να του πετύχουν τον καφέ

Μεταξύ άλλων, ζήτησε «να χτυπηθεί καλά η ζάχαρη, πάνω από 100 φορές».

Article featured image
Article featured image


Μια γνωστή αλυσίδα καφέ της Θεσσαλονίκης δέχθηκε μια online παραγγελία με δύο καφέδες και νεράκια. Εύκολη παραγγελία, αν εξαιρέσεις το σχόλιο που έγραψε ο πελάτης, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες στο προσωπικό για τον τρόπο παρασκευής του καφέ του. Το σχόλιο που είχε έκταση (πάρα) πολλών λέξεων, έγινε viral, καθώς εκτός από οδηγίες παρασκευής του φρέντο -και χτυπήματος της ζάχαρης-, περιείχε και συναισθηματικές διακυμάνσεις. Ξεκινούσε δηλαδή, κάπως επιθετικά, εξέφραζε τα παράπονά του, αλλά στο τέλος επαινούσε το προσωπικό. Πάντως, σε όλη τη διάρκεια του εκτενούς σχολίου, ο πελάτης ήταν -παρά τις όποιες απαιτήσεις- τουλάχιστον ευγενικός!

«Θέλω κανέλα και χτυπήστε καλά την ζάχαρη, πάνω από 100 φορές. Μου φέρατε και ήταν τέλειο, ενώ χθες όλη η ζάχαρη κάτω ήταν. Καθόλου δεν χτυπήθηκε, πολύ ελαφρύ, δεν ξέρω πολύ χάλια, πίκρα σαν όπως μένει καφές ώρες και απορίας γιατί; Δεκάδες τέλεια καφέ κάνατε και μου φέρατε, χθες γιατί; Και αργήσατε και πάρα πολύ. Για την πρώτη παραγγελία αναφέρομαι που έγινε το πρωί, το μεσημέρι όλα τέλεια.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά στις κριτικές λέω τα καλύτερα γιατί είμαι ικανοποιημένος από όλα και φυσικά για το ευγενικό εξυπηρετικό προσωπικό που είναι πρότυπο, αλλά πριβέ σε εσάς θα λέω ότι με ενοχλεί. Και με ενόχλησε χθες με το φρέντο εσπρέσο για αυτό μετά παράγγειλα φραπέ, απλά δεν σας το είπα γιατί είμαι ικανοποιημένος από όλο το προσωπικό όπως μιλά και εξυπηρετεί. Και πάλι συγγνώμη για την γκρίνια, αλλά χθες και σήμερα ανοιχτό το βενζινάδικο και έχει καφέ και δωρεάν για μένα και επειδή δεν είναι καλός ο καφές του, παραγγέλνω σε εσάς παρόλο που δουλεύω για 500 ευρώ».

279702406_3896452253914003_7386431455812011353_n-1068x1424-768x1024.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ