Ποιος είναι πραγματικά ο άνδρας που κυκλοφορούσε με ρόπαλο στον Πύργο Ηλείας;

Τα τοπικά ΜΜΕ σκιαγραφούν την τραγική φιγούρα του Θύμιου, που η ζωή του άλλαξε για πάντα το 2008.

Article featured image
Article featured image


Τις τελευταίες ημέρες η είδηση για έναν άνδρα που κυκλοφορούσε τα μεσάνυχτα στον Πύργο Ηλείας, στην Ελλάδα, είχε δημιουργήσει ανησυχία στην περιοχή. Ο 40χρονος άνδρας τελικά εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε ως μια γνωστή φυσιογνωμία από το παρελθόν και η ιστορία του είναι τραγική.



Ο Θύμιος ζούσε μια φυσιολογική ζωή μέχρι το 2008, όπου ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του, του άλλαξε τη ζωή. Το ατύχημα έλαβε χώρα στην Τρίπολη και μετά από αυτό ο άνδρας κατέληξε με κατάγματα και μόνιμες βλάβες στο πρόσωπό του, καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του και από τότε χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να μπορεί να μιλήσει και να φάει.

Σαν να μην ήταν αρκετό το ατύχημα, κατέληξε τελικά να χάνει τη δουλειά του, τους φίλους του και η κοινωνική του ζωή επηρεάστηκε άμεσα. Έτσι, στην προσπάθειά του να κάνει μια καινούργια αρχή, μετακόμισε στον Νομό Ηλείας και προσπαθούσε να επιβιώσει με το ελάχιστο επίδομα που του εξασφάλιζε μετά βίας τα βασικά για την επιβίωσή του.

Ωστόσο, η ζωή δεν ήταν δίκαιη μαζί του ούτε κατά τη διάρκεια της διαμονής του στον Νομό Ηλείας, αφού πολλές φορές έπεφτε θύμα βίαιων συμπεριφορών όπως την ρίψη πετρών ή κροτίδων. Μάλιστα, αυτό συνέβαινε τόσο συχνά, που ο Θύμιος αναγκαζόταν να μένει κρυμμένος σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ακόμα και για εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πατρίς, ο άνδρας έπεσε θύμα μιας τέτοιας επίθεσης, για ακόμη μια φορά, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Αυτό μάλλον ήταν και το περιστατικό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και τον οδήγησε στο να οπλιστεί και να κυνηγάει κόσμο στους δρόμους του Πύργου.

Ο Θύμιος είχε εμφανιστεί επίσης στην ΟΡΤ το 2011 και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά με τρεμάμενη φωνή ότι: «Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει». Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και την τραγική του ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ