Έφηβη έφτιαξε ρομπότ που χαϊδεύει τα σκυλιά όταν είναι μόνα τους σπίτι

Βρήκε τη λύση στους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν αντέχουν στη σκέψη να αφήνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μόνα.

Article featured image
Article featured image


Μια έφηβη από την Καλιφόρνια βρήκε τη λύση στους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν αντέχουν στη σκέψη να αφήνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μόνα τους στο σπίτι.

Η Cassidy Matwiyoff, τελειόφοιτος λυκείου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, παρουσίασε τη νέα της εφεύρεση, το «Bowwow» — ένα ρομπότ σχεδιασμένο να χαϊδεύει τον γούνινο φίλο ενός ιδιοκτήτη ενώ εκείνος απουσιάζει.

cassidy-matwiyoff-bowwos_city.png
Η Cassidy Matwiyoff. Φωτογραφία: Del Mar Times



«Τι θα γινόταν αν υπήρχε κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε τα σκυλιά να αισθάνονται χαρούμενα και ικανοποιημένα όσο οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι;», είπε στους Del Mar Times. «Και κάπως έτσι σκέφτηκα το ‘Bowwow’, το αυτόματο μηχάνημα που δίνει χάδια στους σκύλους», προσθέτει.

«Ξεκινά ρίχνοντας μια λιχουδιά κοντά στο μηχάνημα, τότε ο σκύλος περπατά εκεί για να τη φάει και τότε μένει εκεί γιατί το μηχάνημα αρχίζει να τον χαϊδεύει με αργό ρυθμό», είπε η Matwiyoff στο KGTV.

Η Matwiyoff μοιράστηκε στα ΜΜΕ πως εμπνεύστηκε την ιδέα αφού παρακολούθησε ένα επεισόδιο του «Shark Tank» του ABC, σημειώνοντας τη φιλοδοξία της να παρουσιάσει την ιδέα της στην εκπομπή μια μέρα. Πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια δημιουργώντας ένα πρωτότυπο για το «Bowwow» με τη βοήθεια της μητέρας της.

Αφού η Matwiyoff ολοκλήρωσε ένα πρωτότυπο του «Bowwow», είπε ότι βρήκε το πρόγραμμα «Capstone Design and Engineering» στο Chico State, το οποίο θα της επέτρεπε να παρουσιάσει την εφεύρεσή της σε μια ομάδα μηχανικών και καθηγητών με την ελπίδα να κατασκευαστεί. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα σχόλια για το «Bowwow» δεν ήταν τα καλύτερα. «Ένας από τους καθηγητές είπε, "Ο σκύλος μου θα το έκανε κομματάκια"», προσθέτει η Matwiyoff.

to-bowwow_city.png
Tο «Bowwow». Φωτογραφία: Del Mar Times



Σύμφωνα με το People, η κριτική αυτή έκανε τη νεαρή κοπέλα να πάρει φωτιά και να περάσει τους επόμενους τέσσερις μήνες διεξάγοντας έρευνα πεδίου στο Καταφύγιο Ζώων Helen Woodward, δοκιμάζοντας το «Bowwow» σε σκύλους κάθε ράτσας, μεγέθους και ηλικίας.

Με την επιτυχία του προϊόντος της, ελπίζει να τραβήξει σύντομα το βλέμμα ενός επενδυτή και να φέρει την εφεύρεσή της στην αγορά.

Προς το παρόν, η Matwiyoff είπε στους Del Mar Times ότι είναι ενθουσιασμένη που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρό της για το «Shark Tank», καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει πανεπιστήμιο στο University of Alabama Honors College.

«Ξέρω ότι η μετάβαση μεταξύ γυμνασίου και κολεγίου θα είναι σκληρή και αγχωτική, επομένως είμαι ανοιχτή στην ιδέα ότι όπου με πάει αυτό είναι εκεί που πρέπει να είμαι, αλλά θα κάνω τη δουλειά που μπορεί να βγάλει το ρομπότ στην αγορά», είπε στην εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ