Σκύλος οδηγεί αγροτικό όχημα like a pro και γίνεται viral

Ο ιδιοκτήτης της (μικρόσωμης) Λέξι λέει ότι είναι «φυσικό ταλέντο». [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Ένας σκύλος, (πολύ) μικρός στο ανάστημα, που ζει σε μια φάρμα στην Αυστραλία κάνει πολλά περισσότερα από το να φυλάει απλώς τα πρόβατα. Η Lexie, ένα Jack Russell έμαθε να οδηγεί ένα αγροτικό όχημα στο 200 εκταρίων αγρόκτημα, στο οποίο μένει, κοντά στο Hamilton στη νοτιοδυτική Βικτώρια.

Ο ιδιοκτήτης της, o 21χρονος Cam Zschech, ο οποίος μεγάλωσε στη φάρμα του μπαμπά του, εργάζεται όλη την εβδομάδα σε ένα εργοστάσιο ξυλείας και τα σαββατοκύριακα επιστρέφει στην οικογενειακή φάρμα. Πρόσφατα, καθώς οδηγούσε μετακινώντας μερικά πρόβατα, σκέφτηκε να βάλει τη Lexie στη θέση του οδηγού.

«Λοιπόν, σκέφτηκα απλώς ότι έχουμε λίγο χρόνο και ότι, στο μεταξύ, μπορώ να μάθω στη Lexie να οδηγεί», είπε στο ABC Αυστραλίας.

Στιγμιότυπο 2022-05-06, 2.04.03 μμ.png



Ο νεαρός άνδρας σοκαρίστηκε όταν είδε ότι η Lexie ήταν «φυσικό ταλέντο» στην οδήγηση, σημειώνοντας σε γρήγορο διάστημα σημαντική πρόοδο. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είναι μικρόσωμη, δυσκολεύεται λίγο, αλλά δεν το βάζει κάτω! «Ζορίζεται λίγο γιατί το σώμα της μόλις που φαίνεται πάνω από το τιμόνι, αλλά αν δει κάποιο πρόβατο μπροστά από το όχημα, αγαπά τόσο πολύ τα πρόβατα που αμέσως στρέφει το αυτοκίνητο προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο ιδιοκτήτης της.

Για να βοηθήσει τη Lexie να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ο Zschech το βάζει πάντα στην πρώτη ταχύτητα, ενώ την αφήνει να περιφέρεται ελεύθερη καθώς το αυτοκίνητο κινείται με αργό ρυθμό.

Στιγμιότυπο 2022-05-06, 2.04.28 μμ.png



Ο Zschech αποκάλυψε ακόμη, ότι όταν η Lexie ήταν κουτάβι, υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό αφού την κυνήγησε μια προβατίνα 80 κιλών που στάθηκε πάνω στο πόδι της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Αλλά από τότε, το σκυλάκι ανέκαμψε και τώρα προσφέρει τις πολύ σημαντικές «υπηρεσίες» του στο αγρόκτημα με κάθε δυνατό τρόπο. Ο 21χρονος είπε ότι η Lexie και αυτός συχνά «εργάζονται ως ομάδα» για να ολοκληρώσουν τις διάφορες δουλειές που προκύπτουν.

Περιστασιακά, ο Zschech αφήνει τη Lexie να οδηγεί το αυτοκίνητο, ενώ αυτός βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος και μοιράζει σανό στα άλλα ζώα της φάρμας.

«Μερικές φορές γέρνει προς τα εμπρός, ενώ κάποιες φορές έχει κιόλας κορνάρει, είναι καλό τσοπανόσκυλο», είπε.

Ο νεαρός άνδρας τόνισε ότι μοιράζεται συχνά φωτογραφίες του μικροσκοπικού οδηγού για να διασκεδάσει τους φίλους και την οικογένειά του!



Με πληροφορίες από ABC News Australia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ