«Ο παπάς του γαλάτου μου» ξανά στους κινηματογράφους

Μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία από την περίοδο της τουρκικής εισβολής που όλοι αξίζει να δούμε, εάν θέλουμε να δώσουμε μια πραγματική ευκαιρία στον τόπο μας.

Article featured image
Article featured image

Πέρασαν σχεδόν 48 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα, μα ακόμη οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και πονάνε. Πληγές ανθρώπινες, χειροπιαστές, που βασανίζουν το μυαλό και το σώμα. Μια πυκνή μαυρίλα που όση την βίωσαν, δεν μπορούν εύκολα να την ξεκολλήσουν από το δέρμα τους, με τα νεκρά κύτταρα να παραμένουν εκεί για να τους θυμίζουν την προδοσία.

Κι όμως, πάντα υπάρχει λίγο φως μέσα στο μαύρο, για να μας δίνει ελπίδα και κουράγιο. Το φως σε αυτή την περίπτωση είναι ο Μεχμέτ, η Μπιρκιούλ και ο Αντρέας. Οι τρεις πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Ο παπάς του γαλάτου μου» (ή «Το γάλα της Ειρήνης»), οι οποίοι μέσα από την ιστορία τους μας έδειξαν την πραγματική Κύπρο. Αυτήν την Κύπρο που πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στα δικά τους πρόσωπα οφείλουμε όλοι να δούμε την πατρίδα μας και να την αγαπήσουμε όπως της αξίζει.


Το ντοκιμαντέρ του Τζιεμάλ Γιλτιρίμ καταγράφει με σχεδόν ανεπεξέργαστο τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές φιοριτούρες και τεχνάσματα, τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας, κλείνοντας μια πληγή που παρέμενε ανοιχτή για πολλές δεκαετίες.

Οι επιτυχημένες προβολές που έγιναν μέχρι σήμερα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, οδήγησαν τους διοργανωτές να επαναπρογραμματίσουν εκ νέου προβολές, προς το παρόν σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στον κινηματογράφο ΠΑΝΘΕΟΝ στις 13,14 και 15 Μαΐου στις 20:30 και από τις 16-25 Μαΐου στον κινηματογράφο Καλλιθέα στην Αραδίππου. Κόστος εισιτηρίου 8 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ