Το «Friends» κατέβηκε από το κυπριακό και ελληνικό Netflix και το Twitter θρηνεί

Γιατί δεν θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε την εμβληματική σειρά στη δημοφιλή streaming πλατφόρμα;

Article featured image
Article featured image


Τα «Φιλαράκια», η εμβληματική σειρά της Warner Bros που μεταδόθηκε από το 1994 έως το 2004 καθηλώνοντας μπροστά στην οθόνη εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, δεν είναι πια διαθέσιμη από το ελληνικό και το κυπριακό Netflix και οι χρήστες της streaming πλατφόρμας δεν το πήραν και πολύ καλά.

Η εμβληματική σειρά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα μόνο σε άλλες 19 χώρες,όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Γερμανία. Ωστόσο, σύντομα αναμένεται να «κατέβει» και από αυτές.


Γιατί «κατέβηκαν» τα «Φιλαράκια»

Τα δικαιώματα της σειράς είχαν εξαγοραστεί από τον Ιούλιο του 2019 από την πλατφόρμα HBO Max της Warner Media, και έτσι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για εκατομμύρια συνδρομητές σε πολλές χώρες - άλλωστε ούτε στις ΗΠΑ είναι πια διαθέσιμη για τους χρήστες του Netflix.

Πριν από τρία χρόνια, ο πρόεδρος των TNT και TBS, Κέβιν Ράιλι, ο οποίος ασχολείται και με τη streaming πλατφόρμα του HBO, είχε ανακοινώσει: «Νομίζω καταλαβαίνετε ότι τα διαμάντια της Warner θα καταλήξουν στη νέα μας υπηρεσία. Αν θα τα βγάλουμε από το Netflix; Και βέβαια είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε. Δεν λέει να μοιράζεσαι τέτοιο περιεχόμενο. Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει αποκλειστικότητα».

Στο ελληνικό Τwitter, το #Friends σκαρφάλωσε γρήγορα στις τάσεις και πολλοί έγραψαν τα «παράπονά» τους στην πλατφόρμα, παρά το τετελεσμένο της εξαγοράς των δικαιωμάτων. 


Δείτε το «μοιρολόι» των Twitterάδων:



Με πληροφορίες από Εθνος, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ