Τι προκάλεσε «πλήρη παράλυση» στη μισή πλευρά του προσώπου του Justin Bieber;

«Όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, ούτε μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Instagram / @justinbieber

Ο Justin Bieber ακύρωσε μια σειρά από σόου στην τελευταία του περιοδεία, αφού ένας ιός προκάλεσε «πλήρη παράλυση» στη μία πλευρά του προσώπου του.

Ο Καναδός ποπ σταρ είπε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ramsay Hunt αφού ένας ιός είχε καταστρέψει τα νεύρα στο αυτί του. Σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, είπε ότι η υπόθεση είναι «αρκετά σοβαρή».

Ο 28χρονος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην περιοδεία του «Justice» στη Βόρεια Αμερική και έχει ακυρώσει παραστάσεις στο Τορόντο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Είπε: «Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύσει. Όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου. Αυτό το ρουθούνι δεν κινείται, οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτήν την πλευρά του προσώπου μου», λέει στο βίντεο καθώς προσπαθεί να χαμογελάσει, και να κινήσει μέρη του προσώπου του αλλά αυτά δεν αντιδρούν.



«Επομένως, για όσους είναι απογοητευμένοι από τις ακυρώσεις μου στις επόμενες παραστάσεις, προφανώς δεν μπορώ να τις κάνω», πρόσθεσε. «Αυτό είναι πολύ σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε».

«Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να ξεκουραστώ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω για να επιστρέψω στο 100% ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα να κάνω».


Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάτι που εμφανίζεται σπάνια. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο 5 άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε έχει περάσει ανεμοβλογιά και προκαλείται από ένα ξέσπασμα έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Μπορεί να προκαλέσει τόσο εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί όσο και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, όπως προφανώς βιώνει ο Bieber. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Mount Sinai Health System. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια, αναφέρει η Mayo Clinic.

Ο ιός μπορεί να βρίσκεται στον οργανισμό ενός ανθρώπου για όλη του τη ζωή, ακόμη και έπειτα από την ανάρρωση από ανεμοβλογιά και να «ξαναξυπνήσει» επηρεάζοντας τα νεύρα του προσώπου. Αυτά «διογκώνονται και χάνουν την ικανότητα να λειτουργούν», δήλωσε η δρ. Άννα Γουάλντ, λοιμωξιολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.


Με πληροφορίες από Guardian, protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ