Η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε (ακόμα) ένα ρεκόρ

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέκτησε τον τίτλο της μακροβιότερης βασίλισσας στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και της μακροβιότερης γυναίκας μονάρχη στην παγκόσμια ιστορία.

Article featured image
Article featured image


Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία.

Ανέβηκε στο βρετανικό θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 και έως σήμερα μετρά 70 χρόνια και 127 ημέρες βασιλείας. Θα περίμενε κανείς πως το ρεκόρ αυτό θα της εξασφάλιζε την πρώτη θέση, όμως όχι.

Ο Λουδοβίκος ο XIV της Γαλλίας παραμένει πρώτος, με βασιλεία 72 ετών και 110 ημερών από το 1643 έως το 1715. Ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία τεσσάρων χρόνων - αν και ανέλαβε την εξουσία μετά την ενηλικίωσή του.

Παρόλα αυτά, η βασίλισσα Ελισάβετ ξεπέρασε και τον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέζ της Ταϊλάνδης -που παρέμεινε στο θρόνο από το 1946 έως το θάνατό του, το 2016.

Την περασμένη εβδομάδα το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, η 70η επέτειος της μοναρχίας της 96χρονης Ελισάβετ, γιορτάστηκε με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με πάρτι, συναυλίες, παρελάσεις.

Αν η Ελισάβετ εξακολουθεί να παραμένει στο βρετανικό θρόνο τον Μάιο του 2024, θα «κερδίσει» τον τίτλο της μακροβιότερης σύγχρονης μονάρχη στον κόσμο, ξεπερνώντας και τον ίδιο τον Λουδοβίκο τον 14ο.

Η βασίλισσα ανέλαβε τα καθήκοντά της σε ηλικία 25 ετών, μετά το θάνατο του πατέρα της στις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε η μακροβιότερη βασίλισσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας σε θητεία την προ-προγιαγιά της, Βικτώρια.

Την ίδια μέρα έγινε και η μακροβιότερη γυναίκα μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία.Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ