Η στιγμή που ο ιδιοκτήτης ενός κουταβιού το σώζει από τις πλημμύρες στην Ορεστιάδα

H Ορεστιάδα υπέστη πολύ σοβαρά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis.

Article featured image
Article featured image


Μια συγκινητική προσπάθεια, την οποία μάλιστα κατέγραψε σε βίντεο, έκανε ο γνωστός πρώην βολεϊμπολίστας του Α.Ο. Ορεστιάδας Κώστας Μπαρμπούδης, για να σώσει το αγαπημένο του σκυλί, στο πατρικό του σπίτι στο Νεοχώρι, που είχε πλημμυρίσει.

Φτάνοντας στο σπίτι και βλέποντας τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τα πάντα λόγω της κακοκαιρίας «Genesis», ο Μπαρμπούδης κατευθύνθηκε στο σημείο που βρισκόταν το σπιτάκι του σκύλου και με φωνή αγωνίας έδειχνε να φοβάται για την χειρότερη εξέλιξη: «Όχι ρε, όχι ρε», έλεγε φοβούμενος μήπως βρει το σκυλάκι του πνιγμένο από τα νερά.

Τελικά όταν έφτασε στο σημείο βρήκε το σκυλί του βρεγμένο και πολύ τρομαγμένο, αλλά ευτυχώς ζωντανό.

Το πήρε στην αγκαλιά του και το απομάκρυνε, μεταφέροντάς το σε ασφαλές σημείο.



Σύμφωνα με το evros-news.gr, ο όγκος της βροχής από την κακοκαιρία «GENESIS» στην Ορεστιάδα ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να «κοπούν» στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου.

H Ορεστιάδα υπέστη πολύ σοβαρά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis, η οποία το Σάββατο είχε πλήξει και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γύρω από την Ορεστιάδα, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ κόπηκε στα δύο ο δρόμος στα χωριά Λεπτή (προς Παταγή και Αμπελάκια) και Βάλτος (προς Νεοχώρι), εξαιτίας του μεγάλου όγκου των υδάτων.

Επίσης στα χωριά Λεπτή, Νεοχώρι, Κυπρίνο και άλλα του νομού, σπίτια πλημμύρισαν από λάσπη. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και για πνιγμούς πολλών ζώων.

Η Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους κατοίκους, προσπαθούσαν να γλιτώσουν ότι μπορούν και να δώσουν λύσεις. Στον Κυπρίνο νοικοκυριά και περιουσίες έχουν πνιγεί στις λάσπες.


Με πληροφορίες από protothema.gr, efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ