Έρευνα εντόπισε την ηλικία κατά την οποία νιώθουμε πιο σέξι από ποτέ

Οι συμμετέχοντες είπαν, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις και η σεξουαλική ζωή γίνονται πιο συναρπαστικές όταν φτάσεις αυτήν την ηλικία.

Article featured image
Article featured image


Η ηλικία των 53 μπορεί να κάνει μερικούς να θεωρούν πως έχουν περάσει τη «ηλικία ακμής» τους, μια νέα έρευνα όμως εντόπισε πως στην πραγματικότητα, αυτή είναι η ηλικία που οι άνθρωποι νιώθουν πιο σέξι από ποτέ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους δέκα (41%) 53χρονους δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο άνετα με το σώμα τους και έχουν πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους από ποτέ.

Όσον αφορά τα ραντεβού, σχεδόν το ένα πέμπτο (18%) πιστεύουν ότι είναι πιο «πικάντικα» και «συναρπαστικά», από ό,τι όταν ήταν νεώτεροι. Ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) λένε ότι πλέον ξέρουν τι θέλουν.

Η έρευνα της «Ourtime», υπηρεσία γνωριμιών για άτομα άνω των 50 ετών, βρήκε επίσης ότι το ένα τέταρτο των άνω των 50 είπε ότι η σχέση τους και η σεξουαλική τους ζωή έγιναν πιο συναρπαστικές, αφού έζησαν μισό αιώνα.

Η Rachel Peru του «Ourtime» είπε: «Το να είσαι single αργότερα στη ζωή δεν σημαίνει ότι η ερωτική σου ζωή έχει τελειώσει. Όπως δείχνει η έρευνα, αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όσο μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις από μια σχέση».

Στις διασημότητες που έχουν πατήσει τα 53 και επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας συγκαταλέγονται το μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια Τες Ντάλι, η σταρ του Χόλιγουντ, Τζένιφερ Άνιστον και ο ηθοποιός Όουεν Γουίλσον.

Το ένα τρίτο των 50 και άνω Βρετανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχονται ότι φτάνοντας στα «-ήντα» σήμαινε ότι άφηναν πίσω τις προηγούμενες ανασφάλειες και αναστολές τους.

Μερικά ανακριβή στερεότυπα που εντόπισε η έρευνα για όταν περνάς τα 50 περιλαμβάνουν το να παχαίνεις και να ζαρώνεις (44%), να τρως μόνο βαρετό, ήπιο φαγητό (36%) και να απελπίζεσαι να βρεις κάποιον για να μην γεράσεις μόνος σου (34%).

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μισοί (50 τοις εκατό) των ερωτηθέντων προσβάλλονται όταν ακούν ανθρώπους να λένε ότι οι άνθρωποι άνω των 50 είναι βαρετοί και «ήμεροι» όταν πρόκειται για ραντεβού και σχέσεις.


Με πληροφορίες από DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ