Εξαγριωμένος ελέφαντας σκότωσε μια γυναίκα και μετά εμφανίστηκε στην κηδεία της

Το ζώο εισέβαλε στην κηδεία και της επιτέθηκε για δεύτερη φορά.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Pexels

Μια γυναίκα δέχτηκε δύο φορές επίθεση από έναν εξαγριωμένο ελέφαντα, μια ενώ βρισκόταν εν ζωή και άλλη μια στην κηδεία της.

Σύμφωνα με τους Times of India, η 68χρονη Maya Murmu πήγε την περασμένη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, σε μια περιοχή κοντά στο σπίτι της, στο Mayurbhanj της Ινδίας, για να μαζέψει νερό. Στον δρόμο όμως συνάντησε ένα κοπάδι με ελέφαντες να προχωρούν προς το μέρος της. Όταν η 68χρονη προσπάθησε να απομακρυνθεί από το κοπάδι ένας από αυτούς της επιτέθηκε εξαγριωμένος και την ποδοπάτησε.

Η Murmu εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της, αναφέρει το The Print.

Το βράδυ, το σώμα της επιστράφηκε στην οικογένειά της για τις τελευταίες ιεροτελεστίες. Ο εξαγριωμένος ελέφαντας ωστόσο, εμφανίστηκε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Το ζώο εισέβαλε στην κηδεία, άρπαξε τη σορό της γυναίκας, την ποδοπάτησε και την πέταξε.

«Η οικογένειά της κράτησε το πτώμα έξω από το σπίτι για την κηδεία [και τότε ήταν που] το ζώο ήρθε ξανά και της επιτέθηκε», είπε στο The National η επιθεωρήτρια Lopamudra Nayak του αστυνομικού τμήματος Rasgovindpur.

Το άγριο ζώο παρέμεινε κοντά στο πτώμα για πάνω από μια ώρα πριν αρχίσει να βρυχάται. Τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης των ελεφάντων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, πλησίασαν και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο χωριό, καταστρέφοντας το σπίτι της Murmu.

Οι τελευταίες τελετές στη μνήμη της 68χρονης πραγματοποιήθηκαν τελικά την επόμενη μέρα, αφού πρώτα η οικογένειά της σιγουρεύτηκε πως οι ελέφαντες είχαν απομακρυνθεί.

Δεν έγινε γνωστό αν κάποιος άλλος τραυματίστηκε από τον εξαγριωμένο ελέφαντα.



Οι ελέφαντες μπορούν να γίνουν εκδικητικοί

Περίπου 100 άνθρωποι στην Ινδία σκοτώνονται κάθε χρόνο από ελέφαντες σύμφωνα με τη WWF.

Το National αναφέρει ότι η ινδική πολιτεία Odisha έχει υποστεί τους περισσότερους θανάτους, με σχεδόν 600 ανθρώπους να σκοτώθηκαν από ελέφαντες μεταξύ 2014-2021.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διαφορετικά περιστατικά σε ολόκληρη την Ινδία.

Σύμφωνα με την Joyce Poole, διευθύντρια έρευνας στο «Amboseli Elephant Research Project» στην Κένυα, οι ελέφαντες μπορούν να γίνουν εκδικητικοί.

«Είναι έξυπνοι και έχουν αρκετά καλή μνήμη για να μπορούν εκδικηθούν», είπε σύμφωνα με τους Times. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν η Murmu είχε κάνει κάτι για να εξοργίσει τον ελέφαντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ