9χρονη από την Αριζόνα πέθανε μετά από σοβαρή προσβολή από ψείρες

Οι αστυνομικοί είπαν πως είδαν ζωύφια να καλύπτουν το πρόσωπο του νεκρού κοριτσιού.

Article featured image
Article featured image


Η μητέρα και η γιαγιά ενός 9χρονου κοριτσιού από την Αριζόνα κατηγορήθηκαν για φόνο αφού οι Αρχές ανακάλυψαν ότι το παιδί υπέφερε από σοβαρή προσβολή από ψείρες όταν πέθανε, σύμφωνα με αναφορές.

Η 38χρονη Sandra Kraykovich, και η 64χρονη Elizabeth Kraykovich, κατηγορήθηκαν αρχικά για κακοποίηση ανηλίκων και συνελήφθησαν τον Μάρτιο μετά τον θάνατο του κοριτσιού.

Μια αυτοψία διαπίστωσε ότι η 9χρονη πέθανε από αναιμία, η οποία προκλήθηκε από ακατάσχετη αιμορραγία στο κρανίο του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Gregory Hess. Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως εκτός από αιμορραγία εντοπίστηκε και υγρό στους πνεύμονες του κοριτσιού, νέκρωση του ήπατος και έλλειψη σιδήρου.

Τα αδέρφια της, 11 και 13 χρονών, τα οποία επίσης υπέφεραν από σοβαρή προσβολή από ψείρες, τέθηκαν υπό την επιμέλεια συγγενών, σύμφωνα με την Arizona Daily Star.

Η Sandra είπε στην αστυνομία ότι η 9χρονη κόρη της έπασχε από αναιμία και ήταν άρρωστη από τις 15 Μαρτίου – περιγράφοντας τα συμπτώματα ως εμετό, πυρετό, πονοκέφαλο, δυσκολία στην αναπνοή και προβλήματα ισορροπίας.

Οι αστυνομικοί εξέφρασαν ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι της οικογένειας, ενώ περιέγραψαν πως είδαν ζωύφια να καλύπτουν το πρόσωπο του νεκρού κοριτσιού.

«Μετά από προσεκτικότερη εξέταση ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε τεράστια ποσότητα ψειρών στα μαλλιά της», είπαν οι πρώτοι ανταποκριτές στην αστυνομία, ανέφερε το KGUN.

Ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι η μητέρα τους είχε προσπαθήσει να θεραπεύσει τις ψείρες χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα.

Η Sandra είπε ότι είχε σκεφτεί να πάει την κόρη της στο νοσοκομείο, αλλά άλλαξε γνώμη όταν επέστρεψε σπίτι και τη βρήκε να κοιμάται, σύμφωνα με το KOLD.

Όταν η αστυνομία έλεγξε το τηλέφωνο της Sandra, είδαν πως είχε στείλει μήνυμα στον σύντροφό της λέγοντας ότι έπρεπε να πάει την κόρη της στα επείγοντα.

«Ω Θεέ μου. Άκου, είμαι στο δωμάτιό μου και με φώναξε η μαμά μου. Η (Όνομα της κόρης) ρωτούσε αν μπορούσα να την ελέγξω για να βεβαιωθώ ότι δεν πεθαίνει», έλεγε το μήνυμα της Sandra προς τον σύντροφό της στις 21 Μαρτίου. Εκείνος την παρότρυνε να πάει το κορίτσι στο νοσοκομείο, αλλά αυτή δεν το έκανε.

Η Sandra είπε στους ερευνητές ότι συνειδητοποίησε ότι αν η κόρη της είχε λάβει ιατρική φροντίδα, θα ήταν ακόμα ζωντανή - προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά δεν το έκανε λόγω της προσβολής από ψείρες.

Οι ντετέκτιβ της μονάδας σωματικής κακοποίησης παιδιών απήγγειλαν κατηγορίες στις δύο γυναίκες για κακοποίηση ανηλίκων. Αργότερα κατηγορήθηκαν και για φόνο πρώτου βαθμού.


Με πληροφορίες από NYPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ