Κινέζικο δημοσίευμα που έλεγε ότι «ίσως εντοπίστηκαν σήματα εξωγήινων πολιτισμών» διαγράφηκε

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο ανίχνευσε ηλεκτρομαγνητικά σήματα στενής ζώνης που διαφέρουν από τα προηγούμενα που καταγράφηκαν.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Qu Honglun/China News Service/Getty Images

Η Κίνα είπε ότι το γιγάντιο τηλεσκόπιό της «Sky Eye» μπορεί να εντόπισε σήματα εξωγήινων πολιτισμών, σύμφωνα με έκθεση της κρατικής εφημερίδας «Science and Technology Daily», η οποία στη συνέχεια φάνηκε να διέγραψε την αναφορά και τις δημοσιεύσεις σχετικά με την ανακάλυψη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα στενής ζώνης που ανιχνεύθηκαν από το «Sky Eye» - το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο - διαφέρουν από τα προηγούμενα που καταγράφηκαν και η ομάδα τα ερευνά περαιτέρω, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τον Zhang Tonjie, επικεφαλής επιστήμονα μιας ομάδας αναζήτησης εξωγήινων πολιτισμών που ιδρύθηκε από το «Normal University» του Πεκίνου, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η αναφορά αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της «Science and Technology Daily», της επίσημης εφημερίδας του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, αν και οι ειδήσεις είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς στο κοινωνικό δίκτυο Weibo και αναρτήθηκε στη συνέχεια και σε άλλα μέσα ενημέρωσης , συμπεριλαμβανομένων των κρατικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Sky Eye, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας και έχει διάμετρο 500 μέτρων, ξεκίνησε επίσημα μια έρευνα για εξωγήινη ζωή. Η ομάδα εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων που συλλέχθηκαν το 2019 και βρήκε άλλο ένα ύποπτο σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης εξωπλανητικών στόχων, είπε ο Zhang, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Sky Eye είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη χαμηλής συχνότητας ραδιοφωνική ζώνη και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, φέρεται να είπε ο Zhang.

Τα ύποπτα σήματα θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι επίσης κάποιου είδους ραδιοπαρεμβολές και απαιτεί περαιτέρω έρευνα, πρόσθεσε.

Οι κλήσεις του Bloomberg News προς τη Science and Technology Daily δεν απαντήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ