Όλοι μιλάνε για την ταφόπλακα του Internet Explorer που κάνει το γύρο του διαδικτύου

«Ήταν καλός για να κατεβάζεις άλλους browsers».

Article featured image
Article featured image

H απόφαση της Microsoft να «συνταξιοδοτήσει» τον Internet Explorer σήμανε το τέλος μιας εποχής μίσους και πάθους για πολλούς. Μεταξύ αυτών και ο Jung Ki-young, ένας Νοτιοκορεάτης μηχανικός λογισμικού.

Για να τιμήσει το ιστορικό αυτό τέλος μιας εποχής, ξόδεψε ένα μήνα και 330 δολάρια για να σχεδιάσει και να παραγγείλει μια ταφόπλακα με το logo του browser και την επιγραφή «Ήταν ένα καλό εργαλείο για να κατεβάζεις άλλους browsers».


Όταν το μνημείο εμφανίστηκε στο καφέ του αδερφού του, στη πόλη  Gyeongju στα νότια της χώρας, η φωτογραφία της ταφόπλακας έκανε το γύρο του διαδικτύου

Ο Γιουνγκ ανέφερε πως το μνημείο αντανακλά τα μεικτά αισθήματα για το πιο παλιό software που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επαγγελματική του ζωή. 

«Ήταν κακό σπυρί, όμως θα την αποκαλούσα μια σχέση μίσους και πάθους, γιατί ο Explorer καθ'αυτός κυριάρχησε σε μια εποχή» είπε ο ίδιος στο Reuters. 



Όπως υποστηρίζει, του πήρε περισσότερο καιρό σε σχέση με άλλους browsers να βεβαιωθεί πως οι ιστότοποι και οι ονλάιν εφαρμογές λειτουργούσαν με τον Explorer. 

Όμως, οι πελάτες του εξακολουθούσαν να του ζητούν να φαίνονται ωραία τα προϊόντα τους στον Explorer, ο οποίος παρέμενε ο default browser στη Νότια Κορέα για τα κυβερνητικά γραφεία και πολλές τράπεζες.

Ο Γιουνγκ σημειώνει πως το μόνο που ήθελε, ήταν να κάνει τους συντοπίτες του να ευθυμήσουν. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενε πως το... κενοτάφιο θα γινόταν viral. 

«Άλλος ένας λόγος να ευχαριστήσω τον Explorer, μου επέτρεψε να κάνω ένα παγκόσμιας κλάσης αστείο» καταλήγει ο ίδιος. 

Η Microsoft αποχαιρέτησε επίσημα πριν από δύο ημέρες το Internet Explorer, ένα από τα πρώτα εργαλεία για πλοήγηση στο διαδίκτυο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, πριν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και ξεπεραστεί στη συνέχεια κυρίως από την Google.

Η χρήση του Explorer θα εξακολουθεί να είναι εφικτή, αλλά η Microsoft δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης, που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από 27 χρόνια, τον Αύγουστο του 1995.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 το τέλος του Internet Explorer, που κυκλοφόρησε σε έντεκα διαδοχικές εκδόσεις, και τον Μάιο του 2021 έδωσε την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου του 2022.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ