Στο μεταξύ, κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα νησί που κατήργησε τον χρόνο

Η μέρα κρατά πάνω από δύο μήνες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Frank Andreassen


Δεν θα θέλατε αυτές οι καλοκαιρινές μέρες να διαρκούν για πάντα; Ένα νησί στη βόρεια Νορβηγία κάνει εκστρατεία για να… πετύχει κάνει ακριβώς αυτό.

Στις 14 Ιουνίου 2019, παραδόθηκε στο κοινοβούλιο της Νορβηγίας το αίτημα των κατοίκων του νησιού Σομαρόι να γίνει η πρώτη «ζώνη χωρίς χρόνο» στον κόσμο.

Σε αυτό το νησί του Αρκτικού Κύκλου, η μέρα κρατά πάνω από δύο μήνες, καθώς ο ήλιος δεν δύει από τις 18 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN, οι ντόπιοι -που έχουν περάσει μία μακριά νύχτα από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο- συνηθίζουν να εκμεταλλεύονται όσο περισσότερο μπορούν αυτούς τους δύο μήνες κάτω από τον ήλιο. Και το κάνουν χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία  στο ρολόι.

«Υπάρχει συνεχώς το φως του ήλιου και εμείς λειτουργούμε με βάση αυτό. Στις 2 π.μ., αυτό που οι άλλοι αποκαλούν στη μέση της νύχτας, μπορείς να δεις παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, ανθρώπους να βάφουν το σπίτι τους ή  να κουρεύουν το γκαζόν και εφήβους να πηγαίνουν για κολύμπι» λέει ένας ντόπιος στο αμερικανικό δίκτυο.

«Για πολλούς από εμάς, το να το έχουμε και γραπτά απλά σημαίνει να επισημοποιήσουμε κάτι που εφαρμόζουμε εδώ και γενιές» προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ