5 hot μυστικά για να βρίσκεις πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Τι πρέπει να κάνεις.

Article featured image
Article featured image

Αυξήσεις που βάζουν φωτιά στις τσέπες των πολιτών της τάξεως του 33% στα αεροπορικά εισιτήρια από τον Γενάρη του τρέχοντος έτους.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα φαίνεται να έχουν εκτοξεύσει και τα αεροπορικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα να πληρώνεις πάνω από 250 ευρώ ένα εισιτήριο με επιστροφή για Αθήνα.

Πόσο αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων

-
Αύξησή 33% από το Γενάρη 2022.

-Εισιτήριο από Κύπρο για Αθήνα με επιστροφή €250 ανά άτομο.

-Για Θεσσαλονίκη μονή διαδρομή €104 ανά άτομο.

-Για Μύκονο €145.

-Για Χανιά €156.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Απρίλιο 2022 ανήλθαν στις 81.062 σε σύγκριση με 15.338 τον Απρίλιο 2021, σημειώνοντας αύξηση 428,5%.

Την ώρα που φαίνεται πως θα πληγεί η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου αν υπάρξουν επιπρόσθετες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό, το Bloomberg δίνει μερικές συμβουλές για εξεύρεση φθηνότερου εισιτηρίου.

Πώς να βρεις φθηνά εισιτήρια

  1. Μην μπαίνετε ξανά και ξανά στον ίδιο ισότοπο ψάχνοντας τον ίδιο προορισμό - ανεβάζει τις τιμές.
  2. Αναζητήστε τουλάχιστον 4 μήνες νωρίτερα τα εισιτήρια σας.
  3. Επιλέξτε μεγάλα αεροδρόμια - χρησιμοποιήσετε αυτό που αποκαλούν «πτήσεις θέσης", θα σας μεταφέρουν σε ένα αεροδρόμιο κόμβου, το οποίο πιθανώς έχει φθηνότερες πτήσεις προς τον προορισμό σας.
  4. Επιλέξτε καθημερινή για να ταξιδέψετε και όχι σαββατοκύριακο ή αργίες.
  5. Επιλέξτε να αναζητήσετε αρκετά πρωί την πτήση.

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα καύσιμα δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ΕasyJet ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην περικοπή πτήσεων κατά την θερινή περίοδο, προκειμένου να διαχειριστεί προβλήματα, όπως οι ελλείψεις προσωπικού εδάφους και οι περιορισμοί στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου και στο Άμστερνταμ.

Η βιομηχανία των αερομεταφορών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι στρατηγικής σημασίας για τον τομέα να εξευρεθούν λύσεις άμεσα.


ΠΗΓΗ: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ