Αυτές είναι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο

Εντυπωσιακός ήταν και ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας Big Picture Natural World Photography Competition.

Article featured image
Article featured image

Εντυπωσιακός ήταν και ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας Big Picture Natural World Photography Competition, με την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια να δίνει το μεγάλο βραβείο στην Karine Aigner, για το εντυπωσιακό «κλικ» από τελετουργικό ζευγαρώματος μελισσών.

Όλες οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης.

Δείτε τις οκτώ φωτογραφίες που ξεχώρισαν:

Μια σπάνια στιγμή που καταγράφηκε από κοντά: Σμήνη των μελισσών των κάκτων (Diadasia rinconis) σε μια «μπάλα ζευγαρώματος».  Αυτές οι μέλισσες, που ζουν στην Αμερική, θεωρούνται μοναχικό είδος, που σημαίνει ότι ζουν χωρίς την ιεραρχία και τη δομή των άλλων αν και εξακολουθούν να εργάζονται για να επικονιάσουν τους κάκτους και να βοηθήσουν τα φυτά στα νοτιοδυτικά της Αμερικής να ευδοκιμήσουν.

melissesdiagnosmos.jpeg
Φωτογραφία: Karine Aigner


Εικόνα από της Βομβάη της Ινδίας - Ένας κόσμος χωρισμένος στα δύο.

627ac5abe7ddfccd19c70f27_BP_PhotoStory_NayanKhanolkar_1.jpg
Φωτογραφία: Nayan Khanolkar

Ταξιδεύοντας στα Καρπάθια της Ρουμανίας, ο φωτογράφος Bence Máté κατέγραψε μια φρικτή σκηνή. Σε μια περιοχή αναπαραγωγής, εκατοντάδες βάτραχοι επέπλεαν νεκροί στο νερό και σε πολλούς έλλειπαν τα πίσω πόδια τους. Αφού αφαιρεθούν τα πόδια τους για κατανάλωση, τα υπολείμματα των βατράχων πετιούνται πίσω στο νερό.

batraxoiBigphotodiagonismos.jpeg
Φωτογραφία: Bence Mate


Μια τραγικά όμορφη ταπετσαρία από έντομα τα οποία σκοτώθηκαν κατά λάθος αφού πλησίασαν σε  λάμπα εξωτερικού χώρου. Καθώς καθάριζε τη λάμπα, ο φωτογράφος ανακάλυψε έναν πραγματικό «θησαυρό» και αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το κολάζ που δείχνει την ποικιλία μικρών, φτερωτών εντόμων.

entomadiagonismosbigphoto.jpeg
Φωτογραφία: Pål Hermansen


Ένας κάστορας ροκανίζει ένα δέντρο ενώ κοντά του μια αράχνη ένα φτιάξει τον ιστό της.

kastorasbigphotodiagonismos.jpeg
Φωτογραφία: Bence Mate


Ο φωτογράφος πέρασε σχεδόν τρεις εβδομάδες παρατηρώντας τη συμπεριφορά των νυχτερίδων καθώς σύχναζαν σε ένα δέντρο, μαθαίνοντας τις συνήθειές τους και τελικά απαθανάτισε αυτή τη φωτογραφία.

nuxteridabigphotodiagonismos.jpeg
Φωτογραφία: Sitaram Raul


Ο φωτογράφος σε μια κατάδυση έγινε μάρτυρας μιας ζοφερής σκηνής: Ένας θαλάσσιος λέοντας κείτεται νεκρός με πολύχρονους αστερίες να κολλούν πάνω του.

thalasia-zoibigphotodiagonismos.jpeg
Φωτογραφία: David Slater


Τραβώντας αυτή την εικόνα, ο φωτογράφος θέλησε να τονίσει την απίστευτη φυσική ομορφιά που βρίσκεται στα συστήματα υποβρύχιων σπηλαίων της Riviera Maya του Μεξικού, αλλά και να επιστήσει την προσοχή στις απειλές για το εύθραυστο οικοσύστημά του.

Παρόλο που αυτά τα σπήλαια αποτελούν σημαντικό μέρος του υδροφόρου ορίζοντα, δέχονται αυξανόμενες τουριστικές πιέσεις που διαταράσσουν τα οικοσυστήματά τους. 

spilaiobigcompetition.jpeg
Φωτογραφία: Tom St. George



Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ