Ο Κουρός έφτασε με μια βάρκα στην Ελλάδα και φέτος αρίστευσε στις Πανελλήνιες

Πριν από τρία χρόνια, έβαλε σε μια βάρκα τα όνειρά του, εγκατέλειψε το Ιράν και έφτασε, μαζί με την οικογένειά του, στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image


Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων βγήκαν και όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.

Την ίδια ώρα διπλά άξια συγχαρητηρίων είναι τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που καταφέρνουν και ενσωματώνονται στα σχολεία των χωρών όπου φιλοξενούνται, πόσω δε μάλλον όταν αριστεύουν σε αυτά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η περίπτωση ενός νεαρού Ιρανού, ο οποίος αν και βρίσκεται μόλις τρία χρόνια στην Ελλάδα, αρίστευσε στις πανελλήνιες.

Ο Κουρός Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης έφθασε πριν από τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν, αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη ζωή, και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25.

Συγκεκριμένα ο Κουρός απο το Ιράν ή Κύρος στα ελληνικά, όπως ο βασιλιάς των Περσών – όπως ο ίδιος είπε – βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση γράφοντας Μαθηματικά 20 , Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.

Η κάμερα του «Αίολος» βρέθηκε στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης και μίλησε με τον αριστούχο μαθητή:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ