Οδηγός λεωφορείου ζήτησε από κοπέλα να κατέβει γιατί έκρινε πως ήταν ντυμένη προκλητικά

To περιστατικό μάς υπενθυμίζει μερικά βασικά πράγματα.

Article featured image
Article featured image


Μέσα σε ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ στην Ξάνθη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό που μάς αποδεικνύει α) ότι η πατριαρχία καλά κρατεί, β) ο σεξισμός και τα λοιπά στερεότυπα είναι βαθιά εδραιωμένα σε πολλές συνειδήσεις και γ) όλα αυτά ενδύονται πολύ συχνά και τον μανδύα του παραλόγου. Επίσης, δ) ο δρόμος μέχρι να εξαλειφθούν τέτοιες συμπεριφορές είναι μαραθώνιος και όχι εκατοστάρι.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το συμβάν ξεκίνησε όταν μία νεαρή κοπέλα μαζί με τον σύντροφό της ανέβηκαν στο λεωφορείο ΚΤΕΛ. Η κοπέλα, όπως ακούμε στο αλλοιωμένο βίντεο που κυκλοφόρησε, φορούσε ένα τοπάκι/κοντή μπλούζα που φαίνεται ότι έθιξε την «αισθητική» και την «ηθική» του οδηγού, ο οποίος τής ζήτησε να κατέβει, κρίνοντας ότι ήταν μη ευπρεπώς ενδεδυμένη. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αγνοούμε από πότε τα ΚΤΕΛ έγιναν χώροι με συγκεκριμένο dress code.

Όσον αφορά στη συνέχεια του περιστατικού, η κοπέλα και ο σύντροφός της αντέδρασαν άμεσα, αρνούμενοι να κατέβουν από το όχημα και προσπαθώντας με λογικά επιχειρήματα να αντικρούσουν την ακραία άποψη του οδηγού, ο οποίος επέμενε να απαιτεί από το ζευγάρι να κατέβουν λέγοντας πως πρόκειται απλά για μια… σύσταση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο οδηγός επιμένει για ώρα να ζητάει από το ζευγάρι να κατέβει από το λεωφορείο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανένας από τους υπόλοιπους επιβάτες του ΚΤΕΛ δεν αντέδρασε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ