Μέσα σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, στην Κύπρο, το έτος 2022

Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους περιγράφει την τραγική και επικίνδυνη εμπειρία που βίωσε -μαζί με άλλους 25 ανθρώπους- όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει με υπεραστικό λεωφορείο από Λευκωσία προς Λεμεσό. [Εικόνες & Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Το συμβάν που περιγράφει ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, έλαβε χώρα στην Κύπρο του 2022, μέσα σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, που μεταφέρει καθημερινά ανθρώπους από τη μια πόλη του νησιού στην άλλη. Οι εικόνες και τα βίντεο που συνοδεύουν την ανάρτηση, είναι τουλάχιστον ντροπιαστικά. Μέσα σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, άνθρωποι βίωσαν όχι μόνο μια άσχημη εμπειρία, αλλά και επικίνδυνη για τις ζωές τους. Πέραν του «λερωμένου, ακατάστατου και διαλυμένου εσωτερικά» λεωφορείου, κάποια στιγμή η μηχανή αυτού εξερράγη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στη μέση του αυτοκινητόδρομου.


Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση του κου Αγαθοκλέους, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και βίντεο, για να προβληματιστούμε όλοι, αλλά κυρίως οι «υπεύθυνοι»:

«Σήμερα χρειάστηκε να ταξιδέψω με υπεραστικό λεωφορείο από Λευκωσία προς Λεμεσό.

Έβαλα τη μάσκα μου, μπήκα, πλήρωσα 5 ευρώ και κάθισα.

Το λεωφορείο τόσο λερωμένο, τόσο ακατάστατο, τόσο διαλυμένο που πραγματικά μού γεννήθηκε η απορία αν θα καταφέρει τελικά να μας μεταφέρει στον προορισμό μας.

Κατά τη διαδρομή συνειδητοποίησα πως ούτε ο κλιματισμός δούλευε. Εν τω μεταξύ, καλώδια να κρέμονται από την οροφή, κουρτίνες σκισμένες, τσίχλες κολλημένες παντού και από τα τζάμια δεν μπορούσες σχεδόν να δεις έξω.

Αφού κάναμε στάση στην Αλάμπρα, αμέσως μετά την εκκίνηση καταλάβαμε πως κάτι μύριζε έντονα και η μηχανή δεν ακουγόταν καλά.

Ω του θαύματος!!

Δευτερόλεπτα μετά ακούμε μια έκρηξη ακριβώς πίσω μας και καπνοί έμπαιναν στην καμπίνα!!

Σταματήσαμε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και τρέχαμε πανικόβλητοι να κατέβουμε!!

Δίπλα μου ένας νεαρός φίλος κάτασπρος να μου λέει 'έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω, έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω;'. Παραδίπλα μια νεαρή γυναίκα με το 2χρονο παιδί της αγκαλιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι, στρατιώτες, μετανάστες.. (δεν βαριέσαι.. άνθρωποι δεύτερης διαλογής..).

Χρειάστηκε να περιμένουμε 55 ΛΕΠΤΑ μια ομάδα περίπου 25 ανθρώπων για να φτάσει το άλλο λεωφορείο που ειδοποιήθηκε να έρθει να μας παραλάβει, το οποίο εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση και χρειάστηκε άλλα 10 λεπτά να βγει από την πλησιέστερη έξοδο και να γυρίσει.

Μέσα στον ήλιο.

Μέσα στο high way.

Μέσα στην Κύπρο.

Μέσα στην Ευρώπη.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εύλογα, προφανή, γεννιούνται με οργή και αγανάκτηση και περιμένουν απαντήσεις!».


Δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω:

προκόπης.jpg

προκ18.jpg

προκόπης2.jpg

προκόπης3.jpg

προκόπης4.jpg

προκόπης5.jpg

προκόπης6.jpg

προκόπης7.jpg

προκόπης8.jpg

προκόπης9.jpg

προκόπης10.jpg

προκόπης11.jpg

προκόπης12.jpg

προκόπης13.jpg

προκόπης14.jpg

προκόπης15.jpg

προκόπης16.jpg

προκόπης17.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ