Η αλλαγή που έκανε η Airbnb σχετικά με τα πάρτι ήρθε για να μείνει

Εφαρμόστηκε ως μέτρο δημόσιας υγείας αλλά τελικά αποδείχθηκε δημοφιλές μεταξύ των οικοδεσποτών.

Article featured image
Article featured image


Η απαγόρευση που είχε επιβάλει προσωρινά η Airbnb για τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που προσφέρονται στην πλατφόρμα της έγινε οριστική, αφού αποδείχθηκε δημοφιλής μεταξύ των οικοδεσποτών.

Η εταιρεία λέει ότι ο κανόνας της απαγόρευσης έχει γίνει κάτι «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020. «Εξελίχθηκε σε θεμελιώδη πολιτική της κοινότητας για την υποστήριξη των ιδιοκτητών και των γειτόνων τους», λέει η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο αριθμός των καταγγελιών για τα πάρτι μειώθηκε κατά 44% από τότε που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απαγόρευση. Πάντως, δεν αποκλείονται να αποφασιστούν εξαιρέσεις μελλοντικά οι οποίες θα αφορούν«εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας», πρόσθεσε η εταιρεία.Επιπρόσθετα, το όριο των 16 ατόμων για τους φιλοξενούμενους στα σπίτια, που είχε τεθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, έχει καταργηθεί.

Όπως εξήγησε η εταιρεία, «αρκετά είδη μεγαλύτερων κατοικιών μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση και ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα –από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ και μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 6.600 φιλοξενούμενοι χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι πέρυσι από την πλατφόρμα λόγω παράβασης των κανονισμών για την πανδημία.

«Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας», δήλωσε η Airbnb. «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σχετικά με τις προσπάθειές μας να συμπληρώσουμε τις κοινοτικές μας πολιτικές για τα πάρτι», προστίθεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ