Όταν τα σχολεία μας ασχολούνται με τρίχες (κυριολεκτικά)

Σε ένα γυμνάσιο της Κύπρου, διευθυντής δεν έδινε το απολυτήριο σε μαθητές λόγω... της κομμώσεώς τους.

Article featured image
Article featured image


Αναστάτωση προκλήθηκε σε Γυμνάσιο της Λάρνακας, κατά τη χθεσινή τελετή αποφοίτησης. Στο συμβάν εμπλέκεται Διευθυντής, ο οποίος απασχόλησε και στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να στοχοποίησε αυτήν τη φορά τελειόφοιτο μαθητή από τη Συρία, αρνούμενος να τού δώσει απολυτήριο λόγω του παρουσιαστικού του και συγκεκριμένα του κουρέματός του. Πέραν του εν λόγω μαθητή, φαίνεται ότι ο Διευθυντής αρνήθηκε να δώσει το απολυτήριο και σε άλλα παιδιά, επίσης, λόγω του παρουσιαστικού τους και δη της κομμώσεώς τους. Αποφάσισε δε, ότι θα λάμβαναν το απολυτήριο μετά τη λήξη της τελετής και όχι κατά τη διάρκειά της.

Παρόμοιο συμβάν είχε συμβεί και πέρυσι, όταν ο ίδιος διευθυντής καταγγέλθηκε από γονείς, επειδή δεν άφησε μαθήτρια από την Κένυα να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου, γιατί δεν είχε ευπρεπή εμφάνιση, αφού τα μαλλιά της ήταν πλεξούδες – παραδοσιακό χτένισμα της χώρας της.

Το χθεσινοβραδινό περιστατικό δημιούργησε αναστάτωση με τους γονείς να αντιδρούν έντονα και να προκαλείται λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία οδήγησε σε «διάλυση» της τελετής αποφοίτησης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η χθεσινή τελετή έγινε στην παρουσία ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας λόγω των κακών σχέσεων του διευθυντή με τους γονείς, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο σπίτι του συνοδευόμενος από δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ