Η νέα στολή αυτής της αεροπορικής εταιρίας «υπερασπίζεται την ατομικότητα»

«Πάντα ενθαρρύναμε τους ανθρώπους μας να είναι ο εαυτός τους».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Twitter / @VirginAtlantic

Μια πρωτοπόρα κίνηση έκανε η αεροπορική εταιρεία «Virgin Atlantic» προς όφελος των υπαλλήλων της που έχουν τατουάζ, αφού την Παγκόσμια Ημέρα Αεροσυνοδού, στις 31 Μαΐου, ανακοίνωσε την αλλαγή της στολής της, εν όψει μιας νέας προσπάθειας προσλήψεων.

Η αεροπορική εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε προηγουμένως απαγορεύσει στους ένστολους υπαλλήλους να επιδεικνύουν τα τατουάζ τους.

«Αλλά τώρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιδείξουν το μελάνι τους στον κόσμο, ενώ εξακολουθούν να εκπροσωπούν τη Virgin Atlantic με τη στολή τους», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που επιτρέπει ορατά τατουάζ.

@virginatlantic We’re celebrating individuality so from today, our crew can wear their tattoos with pride ❤️ #CabinCrew #VirginAtlantic #FYP ♬ original sound - CikSeryAsmara - SisLunabelle



Η Virgin Atlantic είπε στο Euronews Next ότι μέχρι την Τρίτη, οι ένστολοι υπάλληλοι έπρεπε είτε να καλύπτουν τα ορατά τατουάζ με μακιγιάζ ή να ζητούν ένα ειδικό μακρυμάνικο πουκάμισο αντί για την τυπική κοντομάνικη έκδοση ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τατουάζ για να εκφράσουν τις μοναδικές ταυτότητές τους και οι εργαζόμενοί μας που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες δεν θα πρέπει να αποκλείονται από αυτόν τον κανόνα, εάν το επιλέξουν», δήλωσε η Chief People Officer της Virgin Atlantic, Estelle Hollingsworth.

«Γι' αυτό, σύμφωνα με την εστίασή μας στη συμπερίληψη και την υπεράσπιση της ατομικότητας, χαλαρώνουμε τους περιορισμούς για τα τατουάζ για όλους τους ανθρώπους της εταιρίας».

281795439_10160028113827679_6784693311256323922_n.jpg
Φωτογραφία: Facebook / Virgin Atlantic



Ωστόσο, η χαλάρωση της απαγόρευσης δεν επεκτείνεται σε όλα τα είδη τατουάζ

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα τατουάζ στον λαιμό, το πρόσωπο και το κεφάλι συνεχίζουν να απαγορεύονται στο παρόν στάδιο, αν και αυτή η πολιτική βρίσκεται υπό επανεξέταση. Τα προσβλητικά τατουάζ απαιτείται επίσης να καλύπτονται.



Τα νέα έρχονται καθώς η «Virgin Atlantic» σχεδιάζει να προσλάβει 300 ακόμη αεροσυνοδούς, σε μια περίοδο που οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την αύξηση των ταξιδιών μετά από μήνες περιορισμών λόγω COVID-19.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση, η Virgin Atlantic δημοσίευσε μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζομένους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αεροσυνοδών.

«Πάντα ενθαρρύναμε τους ανθρώπους μας να είναι ο εαυτός τους, έτσι από σήμερα, μπορούν πλέον να δείχνουν τα τατουάζ τους με περηφάνια», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στο facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τατουάζ στα χέρια του πληρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ