276 σχολεία θα παρέχουν δωρεάν προϊόντα περιόδου στις μαθήτριές τους

«Η πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου και το άστοχο στίγμα γύρω από την περίοδο δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποτελούν πρόβλημα για τους μαθητές».

Article featured image
Article featured image


Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ θα παρέχει δωρεάν γυναικεία προϊόντα υγιεινής σε όλα τα κρατικά σχολεία της περιοχής, ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας αξίας 13,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προϊόντα περιόδου θα βρίσκονται μέσα σε αυτόματους πωλητές οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 276 λύκεια σε όλη την πολιτεία από τον Ιούλιο.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ είπε στο 9 News ότι αυτή κίνηση θα βοηθήσει τις νέες γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε τέτοια προϊόντα, ιδιαίτερα εκείνες που προέρχονται από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

«Η πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου και το άστοχο στίγμα γύρω από την περίοδο δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποτελούν πρόβλημα για τους μαθητές», είπε η Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε ότι η παροχή πρόσβασης σε δωρεάν προϊόντα περιόδου μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά, ειδικά για μαθήτριες των οποίων οι οικογένειες περνούν δυσκολίες ή μαθήτριες που προσπαθούν να διαφύγουν από την ενδοοικογενειακή βία».



Όλα τα κρατικά σχολεία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης, τα οποία θα παρέχουν στις μαθήτριες ένα πακέτο περιόδου που περιέχει έξι ταμπόν και δύο σακουλάκια υγιεινής.

Η Susanne Legena, Διευθύνουσα Σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Plan International Australia», που αφορά την ισότητα των κοριτσιών είπε: «Από την οπτική γωνιά της ισότητας των φύλων, είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά και οι νέοι να έχουν πρόσβαση σε πολύ καλές πληροφορίες σχετικά με την περίοδο και επίσης στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και προϊόντα που χρειάζονται. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης του Κουίνσλαντ».

Νωρίτερα φέτος, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση της Νέας Ουαλίας ανακοίνωσε επίσης ένα πακέτο 30 εκατομμυρίων δολαρίων (20.282.701 €) για την παροχή ταμπόν και σερβιέτων σε κάθε δημόσιο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ