Ο Leonard έχει 10 προσωπικότητες και όλες έχουν διαφορετικά ονόματα, ηλικίες και απόψεις

Πάσχει από τη σπάνια ψυχιατρική πάθηση «ΔΔΤ» και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο ανεβάζοντας βίντεο στο ίντερνετ.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από SWNS

Ένας άντρας που ζει στη Γερμανία πάσχει από μια σπάνια ψυχιατρική πάθηση η οποία τον αποτρέπει από το να μπορέσει να δουλέψει.

Ο Leonard Stöckl, 22 ετών, πάσχει από Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας (ΔΔΤ / DID), που σημαίνει ότι η προσωπικότητά του αποτελείται από δύο ή και περισσότερες ταυτότητες ή προσωπικότητες. Η πάθηση αναπτύσσεται συχνά στην παιδική ηλικία ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος.


Στην περίπτωση του Leonard οι προσωπικότητες είναι 10

Ο Stöckl λέει πως μοιράζεται το σώμα του με τους Kovu, 4 ετών, Hektor, 8 ετών, Ana, 16 ετών, Cosmo, 17 ετών, Ash, 18 ετών, Jessy, 19 ετών, Leo, 21 ετών, Billy, 23 ετών, Liv, 24 ετών και Red, 26 ετών.

pollaples-prosopikotites-DDT-2_city.png
Φωτογραφία: SWNSΗ ομάδα των 10 προσωπικοτήτων - την οποία ο Stöckl αναφέρει ως το «σύστημά» του - μοιράζεται ένα σώμα αλλά η κάθε προσωπικότητα έχει τις δικές της ξεχωριστές μορφές συνείδησης.

Ο Stöckl είναι ο «οικοδεσπότης» του συστήματος, που σημαίνει ότι είναι το άτομο που ελέγχει πιο συχνά το σώμα του.

Ενώ ο Leonard μπόρεσε να αντεπεξέλθει και να διαχειριστεί την καθημερινή του ζωή στα εφηβικά του χρόνια, το ΔΔΤ του έγινε αφόρητο όταν ξεκίνησε τα A-level του πέρυσι και αναγκάστηκε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Δεν μπορεί να εργαστεί, καθώς οι διαφορετικές προσωπικότητες του «συστήματός» του καθηστούν αδύνατο να μπορέσει να διατηρήσει μια δουλειά, ωστόσο βγάζει τα προς το ζην πουλώντας τσάντες και σελιδοδείκτες στο Etsy.

pollaples-prosopikotites-DDT-3_city.png
Φωτογραφία: SWNSΟ Stöckl, ο οποίος ζει στο Μόναχο με τον σύντροφό του Massimo, μίλησε λεπτομερώς για κάθε μέλος του συστήματός του, εξηγώντας: «Ζούμε με τον Massimo και είναι το κύριο πρόσωπο που μας φροντίζει. Κάθε ένας μας έχει τη δική του σχέση με τον σύντροφό μου».

Και πρόσθεσε: «Ένας από εμάς τον μισούσε στην αρχή και τώρα προσπαθεί να αλλάξει, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα».

«Μία από τις νεαρότερες προσωπικότητες τον έχει γνωρίσει, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο για τον Massimo να έρχεται απέναντι σε ένα νεαρότερο άτομο ενώ είμαστε μαζί».

Δεν είναι σαφές εάν ο Stöckl αναφερόταν στον Kovu, 4, ή στον Hektor, 8.

Ο Stöckl εξήγησε: «Ο Kovu είναι ο μικρότερος απ’ όλους μας και δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτόν, επειδή είναι πολύ ήσυχος - υποψιαζόμαστε ότι έχει πολλά τραύματα. Ο Έκτορ είναι ένα πολύ ενθουσιώδες παιδί - του αρέσουν τα λούτρινα ζωάκια και πάντα ενθουσιάζεται όταν πηγαίνει στο ζωολογικό κήπο ή επισκέπτεται ένα ενυδρείο».

Ο Stöckl πρόσθεσε ότι τα άτομα με ΔΔΤ δεν είναι συχνά πρόθυμα να μοιραστούν την εμπειρία που βιώνουν με τον κόσμο, επειδή μπορεί να ντρέπονται ή να φοβούνται.Ελπίζει πως τα διαδικτυακά βίντεό του θα ευαισθητοποιήσουν και θα διδάξουν τους ανθρώπους για την πάθηση.

Τόνισε επίσης: «Το ΔΔΤ δεν απεικονίζεται σωστά σε ταινίες και σειρές - δεν έχουμε υπερδυνάμεις και δεν είμαστε επικίνδυνοι. Χρειαζόμαστε αυθεντικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, δεν χρειαζόμαστε κινηματογραφικές παραγωγές για να βγάλουμε εκατομμύρια δολάρια με δικά μας έξοδα και ρίσκο. Το ΔΔΤ είναι κάτι περισσότερο από το να έχεις πολλές προσωπικότητες που ζουν σε ένα σώμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ