Τύπος έλαβε κατά λάθος 286 μισθούς και μετά έγινε καπνός

Ένα μήνα αργότερα δήλωσε την παραίτησή του μέσω του δικηγόρου του.

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο Μάιο ένας άντρας που εργαζόταν στη Χιλή πληρώθηκε κατά λάθος 286 μισθούς και μετά εξαφανίστηκε.

Ο μισθός του άντρα κανονικά ήταν 500 χιλ. πέσος αλλά η εταιρεία τον πλήρωσε περίπου 165.398.851 πέσος, ποσό που αναλογεί σε σχεδόν 169 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων της Χιλής, Diario Financiero, ο άντρας εργαζόταν στην «Consorcio Industrial de Alimentos (Cial)», μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλλαντικών στη Χιλή.

Όταν οι υπευθύνοι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας παρατήρησαν το μεγάλο τραπεζικό σφάλμα, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον υπάλληλό τους. Εκείνος συμφώνησε να πάει στην τράπεζα το επόμενο πρωί και να διευθετήσει την πληρωμή, ωστόσο, όχι μόνο δεν πήγε στην τράπεζα, αλλά δεν εμφανίστηκε και στη δουλειά του.

Οι εργοδότες του προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, αλλά οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν μάταιες, αφού ο άντρας δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και τα μηνύματά τους.

Ένα μήνα αργότερα, στις 2 Ιουνίου, ο άφαντος άντρας δήλωσε την παραίτησή του από την εταιρεία μέσω του δικηγόρου του, ενώ η Cial αποφάσισε να προχωρήσει νομικά εναντίον του πρώην υπαλλήλου της.

Η εταιρεία τώρα τον κυνηγά για κατάχρηση κεφαλαίων με την ελπίδα να ανακτήσει μερικά από τα χαμένα χρήματα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

O μισθός του άντρα ήταν λίγο πιο πάνω από τον κατώτατο μισθό της Χιλής, ο οποίος ανέρχεται περίπου στα 541 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με το Take-Profit.org.


Με πληροφορίες από LB

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ