Ένα (νέο) σύμπτωμα που οφείλεται στην Όμικρον 5 εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου

Σύμφωνα με τον καθηγητή Luke O’Neil, ο μεταλλαγμένος ιός εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα.

Article featured image
Article featured image


Σε κυρίαρχη παραλλαγή του κορωνοϊού εξελίσσεται η υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον BA.5 και όπως αναφέρει ο καθηγητής βιοχημείας, Luke O’Neill, ενδέχεται να προκαλέσει ένα σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου που ορισμένοι μπορεί να μη συσχέτιζαν καν με τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής του Trinity College, σύμφωνα με τη The Sun εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός, εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα.

Μιλώντας στο «Newstalk» της Ιρλανδίας, ο καθηγητής με έδρα το Δουβλίνο είπε: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για την μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις. Δεν είναι περίεργο;».



Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό τους έχει δροσερή θερμοκρασία.

O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι αυτό το σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια».

Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κορωνοϊού.

Ο καθηγητής εξήγησε επίσης πως, «όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα αλλάζουν σύμφωνα με την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».



Με πληροφορίες από in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ