Ληστής φόρεσε στολή σεκιουριτά και απέσπασε τεράστιο χρηματικό ποσό από τράπεζα

Ούτε όπλα, ούτε πανικός, μόνο μια στολή και μια ψεύτικη ταυτότητα χρειάστηκε.

Article featured image
Article featured image


Όταν ακούει κάποιος για ληστεία σε τράπεζα, τότε το μυαλό του πάει σε ένταση, απειλές, όπλα και τραυματισμούς. Στις 5 Ιουλίου, στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Μπρίξτον, τίποτα από αυτά δεν έγινε, παρότι σημειώθηκε ληστεία σε τράπεζα.

Σύμφωνα με την Sun, στο υποκατάστημα της Santander έκανε την εμφάνισή του ένας τύπος με τη στολή γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τους υπαλλήλους με μία ψεύτικη ταυτότητα, πείθοντάς τους πως πήγε να παραλάβει τα χρήματα.

Κάπως έτσι, του έδωσαν συνολικά έξι κουτιά που το κάθε ένα είχε 25.000 λίρες. Άρχισαν όμως, να υποψιάζονται πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν δεν γύρισε, για να υπογράψει τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Τότε επικοινώνησαν με την εταιρεία, η οποία τους ενημέρωσε πως δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κάποια τέτοια παραλαβή για το κατάστημα εκείνη τη μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβουν τι είχε γίνει.

NINTCHDBPICT000745767416.jpg



Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούσαν να είχαν αντιληφθεί νωρίτερα την προσπάθεια του δράστη, καθώς η στολή δεν ήταν η επίσημη στολή της εν λόγω εταιρείας, η ταυτότητα ήταν ψεύτικη, ενώ τα κουτιά τα έπαιρνε δύο-δύο. Αυτό απαγορεύεται, καθώς η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να παίρνει ένα κουτί κάθε φορά.

Το συνολικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει ο ληστής ήταν 150.000 λίρες, δηλαδή 177.000 ευρώ.

NINTCHDBPICT000745767367.jpg



Μια πιθανή θετική πλευρά όλου αυτού είναι ότι ο ληστής μπορεί να κατέληξε να κλέψει έξι κουτιά με «κατεστραμμένα» χρήματα, καθώς κάθε συσκευασία περιέχει ένα πακέτο βαφής, το οποίο μπορεί να βάψει τα χαρτονομίσματα, αχρηστεύοντάς τα.

Δηλαδή, αν ο ληστής δεν έχει την εξειδικευμένη βοήθεια ενός προσώπου που γνωρίζει, πιθανότατα να μην καταφέρει να ανοίξει τα κουτιά χωρίς να αχρηστεύσει τα παράνομα κέρδη.

Από την άλλη, αν ο ληστής έχει βοήθεια από μέσα, τότε σημείωσε μια από τις πιο εύκολες ληστείες τραπεζών στην ιστορία, παρασύροντας πανεύκολα το προσωπικό να τού παραδώσει τα μετρητά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ