Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε, στις αρχές του μήνα, στη Νιγηρία

77 άτομα -μεταξύ των οποίων και παιδιά- κρατούνταν σε υπόγειο εκκλησίας περιμένοντας την «Αρπαγή των Πιστών», ενώ κάποιοι ζούσαν εκεί για έναν χρόνο.

Article featured image
Article featured image


Την 1η Ιουλίου οι αρχές της Νιγηρίας έσωσαν 77 άτομα από εκκλησία, στην οποία τους είχαν πείσει πάστορες να αποκλειστούν περιμένοντας τη Δευτέρα Παρουσία και την ανέλιξή τους στους ουρανούς.

Ανάμεσα στους πιστούς που απεγκλωβίστηκαν από την εκκλησία Whole Bible Believer στην πολιτεία του Όντο ήταν και 23 παιδιά -μεταξύ 7 και 17 ετών-, ενώ οι ιερείς τούς είχαν ενθαρρύνει να παραμείνουν μέσα στο υπόγειο και να περιμένουν την «Αρπαγή των Πιστών», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας.



Η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη, καθώς ήδη έχουν συλληφθεί δύο πάστορες για το περιστατικό, ενώ ο πατέρας ενός παιδιού καταγγέλλει ότι του αρνήθηκαν την πρόσβαση στον χώρο και την επικοινωνία με το παιδί του, ενώ το ίδιο έπραξαν και για όποιον προσπαθούσε να μπει μέσα στην εκκλησία.

Ενώ υπάρχουν αναφορές και για επιθέσεις κατά ανθρώπων που επιχείρησαν να μπουν στον χώρο, η αστυνομία αναφέρει ότι οι έρευνες είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφέρουν στοιχεία πως τα μέλη της εκκλησίας εξαναγκάστηκαν να μείνουν στο υπόγειο.



Χαρακτηριστικό είναι, πάντως ότι ορισμένα από τα μέλη του εκκλησιάσματος φέρεται να ζούσαν για έναν χρόνο στο υπόγειο.

Ο ένας εκ των παστόρων είχε προβλέψει ότι η Δευτέρα Παρουσία (ή η Αρπαγή) θα συμβεί τον Απρίλιο, όμως, αργότερα αναθεώρησε την πρόβλεψή του για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια γυναίκα ενημέρωσε τις αρχές για πιθανή απαγωγή της κόρης της, καθώς ανέφερε ότι δεν επετράπη στο παιδί να εγγραφεί για να δώσει εξετάσεις.

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής είχαν κάνει παράπονα για διατάραξη της κοινής ησυχίας, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε μέσα στην εκκλησία.

Η επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο, δεν έγινε χωρίς αντίσταση, καθώς ορισμένοι από τους πιστούς αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ στη διαδικασία της ανάκρισης όλοι τους ισχυρίστηκαν ότι κλείστηκαν στο υπόγειο με δική τους θέληση και δεν τους ανάγκασε κανείς.



Η Νιγηρία είναι μια βαθιά θρησκευόμενη χώρα, όπου αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν σημαντική επιρροή και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές καλούνται να σώσουν ανθρώπους που κρατούνται από κληρικούς απομονωμένοι.

Η ιδέα της Αναρπαγής των πιστών (rapture) αποτελεί εσχατολογική θεωρία αρκετά διαδεδομένη στις τάξεις των Ευαγγελιστών και σύμφωνα με αυτή, κατά τη Δευτέρα Παρουσία, οι Χριστιανοί που είναι πραγματικά άξιοι θα ανελιχθούν αυτομάτως στους ουρανούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ