«Χθες το βράδυ στην Καλαμάτα έγινε κάτι συγκλονιστικό»

Η τολμηρή παρέμβαση του Κύπριου χορευτή, Πάνου Μαλακτού, για τους βιαστές που πρέπει να είναι στη φυλακή, η οποία προκάλεσε την αποχώρηση από παράσταση τής Ελληνίδας Υπ. Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του Υφυπουργού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Article featured image
Article featured image


Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, ωστόσο η ποινή του έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να γίνει η έφεση, μια απόφαση που προκάλεσε τη δίκαιη οργή της ελληνικής κοινωνίας – και όχι μόνο.

292988669_5242815869165625_2652241563052921368_n.jpg



Η παρέμβαση του Κύπριου χορευτή Πάνου Μαλακτού

Στον απόηχο της απόφασης που αφήνει τον Δημήτρη Λιγνάδη να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας, ο Κύπριος χορευτής, Πάνος Μαλακτός, έκανε μια τολμηρή παρέμβαση κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych» των Peeping Tom που γινόταν στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε χτες.

«Πριν από λίγο στην Καλαμάτα έγινε κάτι συγκλονιστικό.

Στην υπόκλιση της παράστασης των Peeping Tom ο χορευτής Πάνος Μαλακτός έβγαλε πάνω στη σκηνή πανό που έγραφε:

«Rapists must be in Jail!»

*H πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στον Κύπριο χορευτή της ομάδας. Πηγές αναφέρουν ότι τόσο η ομάδα όσο κι οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Από την αίθουσα αποχώρησαν αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τη δράση η κα Μενδώνη και ο κ. Γιατρομανωλάκης», αναφέρεται στην ανάρτηση του Μάνου Λαμπράκη στο Facebook.


Η αποχώρηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού

H Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης έφτασαν λίγο πριν από τις 21:00 χθες, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, για την επίσημη έναρξη του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και, όπως διαβάζουμε στο Messinialive, προηγήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΚ μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΦΑΡΙΣ. Ωστόσο στις 21:20, κι ενώ τους περίμεναν για να ξεκινήσει το φεστιβάλ, αποχώρησαν και δεν παρακολούθησαν την παράσταση «Triptych» των Peeping Tom, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive υπήρχε μια πληροφορία στην αστυνομική συνοδεία τους πως θα κάποιος θα διατύπωνε δημόσια μέσα στην αίθουσα τη διαμαρτυρία του για την έκβαση της δίκης Λιγνάδη, οπότε αποφάσισαν να μην παρευρεθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ