Ποια είναι η καλύτερη στάση σώματος για να σε «πάρει ο ύπνος» κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Τι είναι αυτό που μάς κάνει να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο;

Article featured image
Article featured image


Οι πρώτες «κίτρινες προειδοποιήσεις» για φέτος τέθηκαν ήδη σε ισχύ και ο καύσωνας γίνεται ολοένα και πιο έντονος, με πολλούς κάτοικους σε διάφορες χώρες του πλανήτη να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες θερμοκρασίες.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο καύσωνας είναι και η δυσκολία στον ύπνο, καθώς η ζέστη μπορεί να μάς κάνει να στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι για ώρες μέχρι να κοιμηθούμε, ειδικά όσους κοιμούνται χωρίς κλιματιστικά και ανεμιστήρες, είτε από επιλογή, είτε επειδή δεν έχουν.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει ο James Leinhardt, ιδρυτής της εταιρείας μαξιλαριών και στρωμάτων «Levitex», ο οποίος μοιράστηκε συμβουλές για τη σωστή στάση που πρέπει να έχει το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κοιμηθούμε ευκολότερα υπό τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

0_Best-sleeping-position-to-get-good-nights-kip-during-UK-heatwave_ψιτυ.jpg



«Η θέση στην οποία ξαπλώνουμε είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί το βράδυ. Η καλύτερη στάση είναι αυτή που ονομάζουμε "ο ονειροπόλος (the dreamer)", στην οποία βρισκόμαστε ξαπλωμένοι σε ημιεμβρυϊκή στάση», είπε ο ειδικός, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

«Η βελτιστοποίηση της στάσης του ύπνου σας με ένα υποστηρικτικό στρώμα και μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε περισσότερο τη στάση την οποία παίρνετε πριν τον ύπνο, είτε βρίσκεστε στην ημιεμβρυϊκή στάση του "ονειροπόλου", είτε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Ποτέ όμως μην κοιμάστε μπρούμυτα, εκτός αν είναι για ιατρικούς λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Γιατί είναι τόσο σημαντική η στάση του σώματος; Επειδή αν στριφογυρίζεις στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται και αυτό σε κάνει πιο ζεστό, αφού κάνει περισσότερο αίμα να κυκλοφορεί στο σώμα σου», συμπλήρωσε.



Με πληροφορίες από mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ