Όταν η άγρια ζωή συναντά τα urban τοπία

Φωτογραφίες από τα πρώτα Urban Wildlife Awards που αναδεικνύουν την αστική άγρια ζωή.

Article featured image
Article featured image


Η φωτογραφική πλατφόρμα Picfair διοργάνωσε τα Urban Wildlife Photography Awards για να αναδείξει την τάση της φωτογράφισης της αστικής άγριας ζωής, η οποία αυξήθηκε σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Τα Urban Wildlife Photography Awards ενθάρρυναν τους φιλόζωους φωτογράφους να απαθανατίσουν με την κάμερά τους τα πλάσματα που βρίσκονται γύρω τους. Η παγκόσμια πλατφόρμα φωτογραφίας Picfair με έδρα το Λονδίνο διοργάνωσε τα βραβεία φωτογραφίας με ελεύθερη είσοδο.

Τα βραβεία του 2022 έλαβαν πάνω από 6.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Ο νικητής των βραβείων ήταν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος με τη φωτογραφία που απεικονίζει δύο κογιότ σε έναν αμυδρά φωτισμένο προαστιακό δρόμο στο Οντάριο.

urban-wildlife-1_city.jpg
Φωτ.: Andrew Interisano/Picfair

Date Night: «Νόμιζα ότι το αυτοκίνητό μου είχε τραβήξει την προσοχή τους καθώς περνούσα τη γωνία, και ίσως να το είχε κάνει στην αρχή, αλλά καθώς κατέβασα το παράθυρο άκουσα ότι ήταν μια άλλη ομάδα κογιότ που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Πάρκαρα, έσβησα τη μηχανή και έπιασα μανιωδώς δουλειά με τη φωτογραφική μηχανή... Ωστόσο, σύντομα αναγκάστηκα να αφήσω τη μηχανή μου κάτω και να απολαύσω τη σκηνή».


urban-wildlife-2_xcity.jpg
Φωτ.: Austin Montero/Picfair

Νικητής στην κατηγορία Νυχτερινή ζωή: Life Beyond the Sewer. «Η πανδημία με ανάγκασε να μείνω σε μια μικρή πόλη τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό με οδήγησε στο να ανακαλύψω αρκετά ζώα που χρησιμοποιούν διάφορα μέρη της πόλης μας. Βρίσκουν καταφύγιο κάτω από γέφυρες, κινούνται μέσα από υδραγωγεία ή φωλιάζουν κατά μήκος των δρόμων. Αλλά συνήθως, δεν το παρατηρούμε».

urban-wildlife-3_city.jpg
Νικητής στην κατηγορία Fancy Seeing You Here: Trash Panda. Ένα ρακούν ξεπροβάλλει από έναν σωλήνα αποχέτευσης στο Τορόντο. Φωτ: Jill Finney/Picfair



urban-wildlife-4_city.jpg
Wren and Chipmunk, And Stay OUT. Φωτ.: Susi Ryan/Picfair



urban-wildlife-5_city.jpg
Μια αυστραλιανή μπρόλγκα (πτηνό της οικογένειας των γερανών). Φωτ: Cheryl Rogers/Picfair



urban-wildlife-6_city.jpg
Φωτ: Luca Eberle/Picfair

Riders on the storm: «Ακριβώς στο τέλος μιας ξενάγησης σε ένα κάστρο στη Σλοβενία, συνάντησα αυτή την κόκκινη αλεπού, ενώ έψαχνε καταφύγιο από τη σφοδρή καταιγίδα που είχε ξεκινήσει λίγα λεπτά νωρίτερα. Μην μπορώντας να βρει γρήγορα καταφύγιο, αναγκάστηκε να περιπλανηθεί για λίγο, κινούμενη αργά λόγω του βάρους του νερού στη γούνα της. Είχα την ευκαιρία να τραβήξω μόνο μερικές φωτογραφίες με οπίσθιο φωτισμό πριν εξαφανιστεί πίσω από το τεράστιο τείχος του κάστρου».

urban-wildlife-7_city.jpg
Κύκνοι στον Βοτανικό Κήπο, Μελβούρνη, Αυστραλία. Φωτ: Leigh Henningham/Picfair




urban-wildlife-8_city.jpg
Γάτα και ψάρι: Μια γάτα το σκάει με τη λεία της από την ψαριά, χωρίς να το γνωρίζουν οι ψαράδες. Φωτ: Matko Petrić/Picfair



urban-wildlife-9_city.jpg
Φωτ: Mano Aliczki/Picfair

Νυχτερινό ραντεβού στην πόλη: Βατράχια που κινούνται προς τους τόπους ζευγαρώματος σε προάστιο της Βουδαπέστης. Την άνοιξη, μεγάλος αριθμός βατράχων χτυπιέται από αυτοκίνητα ή τραμ καθώς μεταναστεύουν στη Βουδαπέστη για να βρουν κατάλληλα νερά στα προάστια για να γεννήσουν τους γόνους τους.

urban-wildlife-11_city.jpg
Ένα περιστέρι σκαρφαλωμένο σε μια κόκκινη εργοστασιακή λάμπα κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Λονδίνο. Φωτ: Oliver Schultz/Picfair



urban-wildlife-12_city.jpg
What’s up human?: Λέγοντας γεια στην άγρια φύση μέσα από το παράθυρο Φωτογραφία: Jozef Kovalik/Picfair



urban-wildlife-13_city.jpg
Φωτ.: Mano Aliczki/Picfair

Νικητής στην κατηγορία Daylight: Window to the salt pan: Μεγάλο φλαμίνγκο που τρέφεται σε μια τεχνητή αλυκή, μέσα από ένα «παράθυρο» στο ανάχωμα. «Είχα εντοπίσει το μοναχικό φλαμίνγκο στο νερό από την απέναντι όχθη και έπρεπε να κινηθώ γρήγορα, αναμένοντας (ή μάλλον ελπίζοντας) ότι θα ευθυγραμμιστεί με το ξύλινο πλαίσιο για μια λήψη. Το φλαμίνγκο σήκωσε το κεφάλι του κάτω από το νερό για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου όταν έφτασε στο πλαίσιο, επιτρέποντας μόνο μία λήψη, πριν συνεχίσει να τρέφεται».

urban-wildlife-14_city.jpg
Παπαγάλοι σκαρφαλωμένοι σε ένα κάγκελο με θέα τον ωκεανό, καθώς ένας ακόμα προσγειώνεται για να τους συναντήσει, τρομάζοντάς τους. Φωτ.: Kim Borg/Picfair



urban-wildlife-15_city.jpg
Oh Snap!: Μια μαϊμού συλλαμβάνεται εν δράσει στη μέση μιας δαγκωματιάς. Φωτ: Barak/Picfair



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ