Ένα εστιατόριο στη Λεμεσό με θέα τη θάλασσα της Μεσογείου και αίσθηση Γαλλικής Ριβιέρας

Το LPM Restaurant & Bar προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία εστίασης και γαστρονομικών επιλογών σε όσους το επισκεφτούν, με έμφαση στις πρώτες ύλες, το σέρβις και την αυθεντικότητα της εμπειρίας.

Article featured image
Article featured image


Ένα εστιατόριο στη Λεμεσό, με θέα την καταγάλανη θάλασσα της Μεσογείου και με αύρα που παραπέμπει στα chic εστιατόρια και μπαρ της Γαλλικής Ριβιέρας. Άλλωστε αυτά ήταν και η έμπνευσή του.

Το LPM Restaurant & Bar -που στεγάζεται στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa- αποτελεί ένα μοναδικό γαστρονομικό concept που ξεκίνησε το 2007 στο Λονδίνο, εμπνευσμένο από τα κομψά εστιατόρια και μπαρ της Κυανής Ακτής, και επεκτάθηκε γρήγορα σε Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Μαϊάμι και Ριάντ. Πολύ πρόσφατα, μόλις στα τέλη του προηγούμενου μήνα, άνοιξε τις πόρτες του και στη Λεμεσό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία εστίασης και γαστρονομικών επιλογών σε όσους το επισκεφτούν, με έμφαση στις πρώτες ύλες, το σέρβις και την αυθεντικότητα της εμπειρίας.

LPM4.jpg

LPM5.jpg



Μιας και βρεθήκαμε πρόσφατα εκεί, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πετυχαίνει όλους τους πιο πάνω στόχους – και μάλιστα, εξαιρετικά. Η επίσκεψη στο εστιατόριο είναι μια μοναδική εμπειρία από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, αρχής γενομένης από τον χώρο του. Εκλεπτυσμένος και συνάμα τολμηρός, με φωτεινή ατμόσφαιρα, έντονα χρώματα και εντυπωσιακές επιρροές τέχνης. Τώρα που είναι καλοκαίρι, επιβάλλεται, όμως, να καθίσεις έξω, στον φινετσάτο υπαίθριο χώρο, για να βιώσεις στον απόλυτο βαθμό την εμπειρία της Γαλλικής Ριβιέρας, ανάμεσα σε όμορφους κήπους, επιβλητικούς φοίνικες, λίμνες και στο βάθος το απέραντο της θάλασσας. Ειδικά την ώρα που παίρνει να σουρουπώνει και ο ήλιος καταδύεται μέσα στα νερά της, το σκηνικό είναι σχεδόν ονειρικό.

LPM98.jpg



Το μενού του εστιατορίου είναι απλό, αλλά καθόλου απλοϊκό, με βάση τις αγνές πρώτες ύλες της Μεσογείου που θα σε παρασύρουν σε ένα αλλιώτικο γευστικό ταξίδι, γεμάτο φαντασία και απροσδόκητους συνδυασμούς. Πριν καταφθάσουν τα πιάτα, τα οποία ακολουθούν τη φιλοσοφία του sharing, κόψε μια ζουμερή, κατακόκκινη ντομάτα, βάλε μπόλικο λάδι στο πιάτο και βούτα το ζεστό ψωμί, για να κλείσεις όλη τη Μεσόγειο σε μια μόνο μπουκιά!

LPM9.jpg

LPM8.jpg

Snails with Garlic Butter.jpg



Οι εκλεπτυσμένες και -ενίοτε τολμηρές- γεύσεις που αναδύονται από κάθε πιάτο, απογειώνουν ιδανικά την εμπειρία, η οποία ολοκληρώνεται συνοδεία καλού ποτού. Το LPM φημίζεται για τα συναρπαστικά και πρωτότυπα κοκτέιλ του, αλλά και για τη μεγάλη γκάμα κρασιών που διαθέτει. Το signature κοκτέιλ του μαγαζιού είναι το Tomatini και, αν είσαι φαν της ντομάτας και του μαύρου πιπεριού, πρέπει να το δοκιμάσεις. Σημείωσε ότι για το τέλος, το μενού διαθέτει μερικά πεντανόστιμα γλυκά ή χειροποίητα παγωτά.

LPM10.jpg

Vanilla Crème Brûlée.jpg



Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία στο LPM περισσότερο βιώνεται παρά περιγράφεται με λέξεις. Για πληροφορίες και κρατήσεις, info@lpmlimassol.com ή στο τηλέφωνο 25862222, και μάς ευχαριστείς αργότερα!

LPM7.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ