Περήφανος παππούς ανανεώνει την οικογενειακή φωτογραφία του τρανς εγγονού του και συγκινεί

«Παππούς της χρονιάς».

Article featured image
Article featured image


Ένας περήφανος παππούς αποφάσισε να ανανεώσει τις οικογενειακές φωτογραφίες μετά τη φυλομετάβαση του εγγονού του.

«Ο παππούς μου ήθελε να αλλάξει τη φωτογραφία μου πριν από τη φυλομετάβαση», γράφει η λεζάντα στην αρχή του βίντεο, το οποίο δείχνει τον παππού να κρατά μια κορνίζα και να αφαιρεί το πίσω μέρος χαμογελαστός, καθώς αλλάζει την παλιά φωτογραφία του Νίκο με μια νέα.

Στη συνέχεια, ο Νίκο έστρεψε την κάμερα προς τον εαυτό του και τον παππού του, καθώς μια λεζάντα από πάνω τους γράφει: «Ο παππούς της χρονιάς». Ο άνδρας επαίνεσε επίσης τον παππού του στην περιγραφή του βίντεο γράφοντας: «Είναι ο μόνος που δεν τα έχει μπερδέψει ποτέ».



«Πολλοί ηλικιωμένοι τείνουν να χρησιμοποιούν την ηλικία τους ως δικαιολογία για να είναι τρανσφοβικοί και να χρησιμοποιούν τα “νεκρά μας ονόματα”», είπε ο Νίκο στον Independent. «Ήθελα να αποδείξω στα άτομα της γενιάς μου ότι παρόλο που πολλοί ηλικιωμένοι μπορεί να μην μας υποστηρίζουν, πρέπει να τους δώσουμε μια ευκαιρία και να τους διδάξουμε».

Από τις 26 Ιουλίου, το βίντεο έχει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια προβολές, με τους χρήστες του TikTok στα σχόλια να είναι πολύ χαρούμενοι για τον Νίκο και τον παππού του.

«Φαίνεται τόσο περήφανος! Συγχαρητήρια!», έγραψε ένας.

«Το χαμόγελο στο πρόσωπό του τα λέει όλα!», πρόσθεσε ένας άλλος.

Ένα τρίτο άτομο έγραψε: «Αγαπάμε τον “abuelo (σ.σ. παππούς στα ισπανικά)”, είναι ένας απόλυτος θρύλος».

Ο Νίκο έχει μοιραστεί πολλά βίντεο σχετικά με την ιστορία της φυλομετάβασής του και τον τρόπο με τον οποίο υποβλήθηκε στη διαδικασία της εγχείρηση επιβεβαίωσης φύλου. Ο λόγος που αποφάσισε να μοιραστεί το ταξίδι του στο TikTok ήταν επειδή οι άνθρωποι «ενδιαφέρονταν πραγματικά» να παρακολουθήσουν τη μετάβασή του.

Μοιράστηκε μάλιστα μερικά μηνύματα που ελπίζει να μεταδώσει στους θεατές του μέσω της πλατφόρμας και αναφέρθηκε στη σημασία της χρήσης ουδέτερων προς το φύλο αντωνυμιών στους μαθητές.

«Πιστεύω ότι τα σχολεία πρέπει όχι μόνο να χρησιμοποιούν ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα μέσα στην τάξη, αλλά να διδάσκουν στα παιδιά ότι το να είσαι τρανς δεν είναι επιλογή», εξήγησε. «Η τρανς νεολαία είναι πραγματική και χρειάζεται υποστήριξη. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την επιρροή μου για να διασφαλίσω την ορατότητα των τρανς παιδιών».



Με πληροφορίες από Independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ