Η αστυνομία της Τσεχίας αναζητά έναν διαρρήκτη με εξαιρετικά περίεργη δράση

«Σε μια περίπτωση, ο ύποπτος καθόταν στο κρεβάτι δίπλα στην εννιάχρονη κόρη τού ιδιοκτήτη του σπιτιού, στο παιδικό της δωμάτιο, ενώ εκείνη κοιμόταν».

Article featured image
Article featured image


Η αστυνομία της Τσεχίας αναζητά έναν άνδρα που εισβάλλει σε σπίτια ανθρώπων τη νύχτα και τους παρακολουθεί καθώς κοιμούνται, κάνοντας κατά καιρούς μικροκλοπές.

«Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας σπιτιών καθιστούν σαφές ότι ο δράστης δεν νοιάζεται για την παρουσία ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πράγας, Γιαν Ριμπάνσκι σε δήλωσή του την Πέμπτη.«Αντίθετα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυριολεκτικά αναζητά τέτοια σπίτια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής επτά διαρρήξεις, αλλά λέει ότι μπορεί να είναι περισσότερες.

«Σε μια περίπτωση, ο ύποπτος καθόταν στο κρεβάτι δίπλα στην εννιάχρονη κόρη τού ιδιοκτήτη του σπιτιού, στο παιδικό της δωμάτιο, ενώ εκείνη κοιμόταν και δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε», αποκάλυψε ο Ριμπάνσκι.

Κάποιες κάμερες κατέγραψαν τον δράστη να κινείται γύρω από τα σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες τους ήταν ξύπνιοι. «Για να μην τον ενοχλήσουν, κλείδωνε τον εαυτό του σε ένα δωμάτιο ή σε ολόκληρο όροφο, έψαχνε και ύστερα έφευγε από το σπίτι».

Ο ύποπτος ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, ο οποίος κουτσαίνει, έχει ως επί το πλείστον διαρρήξει σπίτια στην Πράγα. Μάλιστα, έχει διαρρήξει ένα σπίτι δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών εάν καταδικαστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.


Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ