Το 1999 η Βικτόρια Μπέκαμ αναγκάστηκε να ζυγιστεί on air σε μια στιγμή απόλυτα ντροπιαστική

Δύο μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, κλήθηκε να αποδείξει ότι έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης λες και έπρεπε να χωρέσει σε ένα (κοινωνικό) καλούπι συγκεκριμένου βάρους και διαστάσεων.

Article featured image
Article featured image


Η Βικτόρια Μπέκαμ μίλησε πρόσφατα για την πολύ άβολη στιγμή όταν αναγκάστηκε να ανέβει σε ζυγαριά μπροστά σε ζωντανό τηλεοπτικό κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 1999, δύο μήνες μετά τη γέννηση του γιου της, Μπρούκλιν, βρέθηκε στο βρετανικό chat show «TFI Friday» και αναγκάστηκε να ζυγιστεί, για να (απο)δείξει ότι έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Μια στιγμή που θυμάται μέχρι σήμερα ως απόλυτα «ντροπιαστική» και που σίγουρα είναι, όχι μόνο για τη Βικτόρια, αλλά για κάθε γυναίκα που μπορεί να υποβληθεί σε μια τέτοια απαράδεκτη διαδικασία.

«Πήγα σε μια τηλεοπτική εκπομπή με τον Κρις Έβανς πριν από πολλά χρόνια και μόλις είχα γεννήσει στο Μπρούκλιν και έχασα πολλά κιλά μετά», είπε η 48χρονη σχεδιάστρια στη Vogue Australia.

«Συνέβη και στη μητέρα μου μετά τις εγκυμοσύνες της. Δεν σημαίνει ότι έχεις διατροφική διαταραχή. Και με έβαλε να σταθώ στη ζυγαριά για να με ζυγίσει. Μπορείτε να φανταστείτε να γινόταν αυτό στις μέρες μας;», πρόσθεσε.

Στο στιγμιότυπο, ο 56χρονος παρουσιαστής ρωτά την τότε τραγουδίστρια για το νέο της μωρό και τον σύζυγό της, ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Πολλά κορίτσια θέλουν να μάθουν, επειδή δείχνεις και πάλι φανταστική, πώς επανήλθες στη φόρμα σου μετά τη γέννα;», την ρωτά με την Βικτόρια να απαντά πως δεν γυμναζόταν ιδιαίτερα επειδή ήταν «τεμπέλα».

Στη συνέχεια, ο Κρις Έβανς ρωτάει αν το βάρος της «επέστρεψε στο φυσιολογικό» και η Βικτόρια απαντάει ότι το βάρος της ήταν μια χαρά.

Τότε ο παρουσιαστής έβγαλε μια ζυγαριά κάτω από το γραφείο του και λέει: «Μπορώ να τσεκάρω, δεν σε πειράζει;».

Η Βικτόρια Μπέκαμ που χαρακτήρισε και τότε την ιδέα «φρικτή», φαίνεται αρχικά διστακτική και του τονίζει ότι έκανε το ίδιο πράγμα και στην Geri (Halliwell), επίσης μέλος των Spice Girls. Εν τέλει, ανέβηκε απρόθυμα στη ζυγαριά με τον παρουσιαστή να αποκαλύπτει το βάρος της στο κοινό. «50 κιλά, όχι κι άσχημα;», ήταν το σχόλιό του.Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Βρετανίδα σχεδιάστρια αναφέρθηκε στα διάφορα ονόματα, με τα οποία την έχουν αποκαλέσει κατά καιρούς στην καριέρα της.

«Με έχουν πει Porky Posh και Skeletal Posh. Αφότου έκανα τον Μπρούκλιν, υπήρχε μια εικόνα που έδειχνε κάθε σημείο του σώματός μου στο οποίο έπρεπε να επικεντρωθώ στο να χάσω βάρος», είπε.

Η 48χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε πει επίσης νωρίτερα φέτος, μιλώντας στο περιοδικό Grazia, πως η ιδέα «του πολύ αδύνατου» σώματος είναι πια ξεπερασμένη, εξηγώντας ότι οι γυναίκες σήμερα «θέλουν να φαίνονται υγιείς και με καμπύλες. Θέλουν να έχουν στήθος και οπίσθια».

Όταν ρωτήθηκε για τη μικροσκοπική σωματική της διάπλαση, απάντησε: «Δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Σημασία έχει να ξέρεις ποιος είσαι και να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι. Έχω βρει τη δική μου ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση και την πειθαρχία σε υγιεινή διατροφή και γυμναστική. Μεγαλώνοντας έχω φτάσει σε ένα σημείο που ξέρω τι λειτουργεί για μένα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ