Σε ένα νησί της Ελλάδας οι επισκέπτες πληρώνουν για σφηνάκια συνοδευόμενα από σφαλιάρες

Η δραστηριότητα αποτελεί «έθιμο» του νησιού.

Article featured image
Article featured image


Τη φήμη του «φοιτητικού» νησιού έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Ίος. Οι περισσότερες παρέες που έχουν ξεμπερδέψει με τις Πανελλαδικές στρέφονται για τις διακοπές τους είτε στην Ίο, είτε στην Πάρο. Παρότι το δεύτερο νησί έχει διατηρήσει τον εν μέρει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, η Ίος έχει μετατραπεί σε έναν άκρως μαθητικό - φοιτητικό προορισμό.

Μάλιστα, εκτός από μαθητές και φοιτητές της Ελλάδας, το νησί μαζεύει επίσης και τουρίστες, οι οποίοι επιδίδονται σε ακραία κατανάλωση αλκοόλ.Τις τελευταίες ημέρες έγιναν viral στο TikTok διάφορα βίντεο από μπαρ της Ίου όπου τουρίστες πίνουν σφηνάκια και στη συνέχεια η υπάλληλος του μπαρ -αφού βάζει μπογιά στα χέρια της- τους χαστουκίζει.Αυτό είναι ένα από τα «έθιμα» της Ίου με πολλά μαγαζιά να έχουν πλέον ξεκάθαρη κατεύθυνση προς αυτό. Είναι δηλαδή η «ατραξιόν» τους και διαφημίζουν «πακέτα» με τα οποία κάποιος μπορεί να πιει ένα σφηνάκι και στη συνέχεια να τον χτυπήσουν.Βέβαια, δεν είναι μόνο τα χαστούκια. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ίο που μπορεί να επιλέξεις με τι θες να σε χτυπήσουν μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Σφυριά, πινακίδες, σανίδες, καφάσια, μέχρι και... πυροσβεστήρες επιστρατεύονται από τα μαγαζιά. Φυσικά, οι πελάτες φορούν κράνος πριν τους χτυπήσουν.Τα πράγματα συχνά δεν είναι τόσο απλά αφού υπάρχουν διαθέσιμες και διάφορες «προκλήσεις» για τον κόσμο. Είτε ο πελάτης παίρνει το «7 shots challenge» και πίνει απευθείας επτά σφηνάκια, κερδίζοντας μία μπλούζα, είτε αγοράζει το «slap shot challenge», στο οποίο αφού πίνει ένα σφηνάκι, στη συνέχεια τρώει ένα αρκετά δυνατό χαστούκι από τη μπαργούμαν, η οποία βρίσκεται πίσω από ένα παράθυρο, το λεγόμενο «slap window».Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ξένοι και μη, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα ως κάτι «must» αν κάποιος ταξιδέψει στην Ίο, ενώ είναι πάμπολλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το ξύλο μετά σφηνακίων.

@antzela_sv Οταν βλεπεις τα αποτελεσματα των πανελληνιων #ios #panellinies2022 #greekislands #iosgreece #slammerbar #apotelesmata #2004 ♬ πρωτότυπος ήχος - angela_svΜε πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ