Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο η Ελλάδα μέτρησε δύο θύματα της έμφυλης βίας

Δύο γυναικοκτονίες σε Ζάκυνθο και Κρήτη μάς υπενθύμισαν τη φρικτή (και στέρεη) παρουσία της πατριαρχίας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Το σπίτι του θύματος στη Ζάκυνθο


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Τσιλιβί, με δράστη έναν άνδρα ηλικίας 49 ετών και θύμα μια γυναίκα 41 ετών.

Ο δράστης που συνελήφθη, ξυλοκόπησε και στη συνέχεια έσφαξε με ένα κουζινομάχαιρο τη γυναίκα, με την οποία είχαν τρία παιδιά, ηλικίας 19, 14 και 8 ετών αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα γειτόνων για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, βρήκαν τη γυναίκα αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη. Άμεσα κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά η άτυχη γυναίκα, κατέληξε λίγα λεπτά αφού έφτασε στο νοσοκομείο. Έφερε μώλωπες και εκδορές, καθώς και τραύματα στον λαιμό και στον θώρακα από το μαχαίρι.


Η μήνυση και ο ξυλοδαρμός

Στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά του 49χρονου καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα την είχε χτυπήσει. Στις 22:30 επέστρεψε στο σπίτι και τότε ο δράστης σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας, την χτύπησε και την τραβούσε από τα μαλλιά φωνάζοντας πως θα την σκοτώσει.

Λίγα λεπτά αργότερα η γειτόνισσα πήγε στο σπίτι της γυναίκας όπου και την βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας δίπλα της ένα κουζινομάχαιρο, η λάμα του οποίου είχε στραβώσει από τα χτυπήματα στο σώμα της.


Καταδικασμένος για ενδοοικογενειακή βία ο γυναικοκτόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο δράστης φαίνεται να ζήλευε τη σύζυγό του και αυτή ήταν η αφορμή για όλους τους καβγάδες του ζευγαριού. Η 41χρονη δούλευε ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο της περιοχής του Τσιλιβή.

Ο δράστης της γυναικοκτονίας ήταν επίσης, γνωστός στις αρχές για τον βίαιο χαρακτήρα του. Νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του δύο φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.

Η πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου αλλά τότε αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή να μην την πλησιάζει σε απόσταση 100 μέτρων. Όμως, μετά από λίγο καιρό του επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι.

Ωστόσο, χθες, Κυριακή, η γυναίκα υπέβαλε νέα μήνυση εναντίον του και λιγότερο από μία ώρα μετά, τη δολοφόνησε και έπειτα πήγε στη δουλειά του.



Η γυναικτονία στην Κρήτη

Μια νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει και την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο. Σύζυγος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την γυναίκα του, ηλικίας περίπου 55 ετών, σε χωριό της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Το έγκλημα έγινε το πρωί της Κυριακής μετά από καβγά που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το zarpanews.gr. o 31χρονος γιος του ζευγαριού δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πατέρα του, ο οποίος του είπε: «Σκότωσα τη μάνα σου, έλα σπίτι».

Ο ίδιος, που έλειπε από το σπίτι εκείνη την ώρα, κάλεσε την αστυνομία ενημερώνοντας για το έγκλημα. Όταν επέστρεψε σπίτι, αντίκρισε την 56χρονη να κείτεται νεκρή στην κουζίνα, με τραύματα στον λαιμό.

Της δολοφονίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται να προηγήθηκε καβγάς μεταξύ τους, με τον 60χρονο να μαχαιρώνει τη γυναίκα του μέχρι θανάτου.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, η γυναίκα φέρεται να του ζήτησε διαζύγιο.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές και υπέδειξε πού βρίσκεται το όπλο του εγκλήματος.

Ο συζυγοκτόνος φαίνεται ότι δήλωσε «μετανιωμένος». «Το έχω μετανιώσει. Δεν ήθελα να το κάνω. (...) «Θόλωσα, την αγαπούσα και δεν ήθελα να φύγει. Δεν ήθελα να χωρίσουμε» είπε, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ