Μαθήματα αγάπης από δύο γκέι φλαμίνγκο που υιοθέτησαν ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο

Οι βιολογικοί του γονείς το είχαν εγκαταλείψει όσο βρισκόταν ακόμα μέσα στο αυγό.

Article featured image
Article featured image


Δύο «γκέι» αρσενικά φλαμίνγκο που ζουν σε κοινή φωλιά υιοθέτησαν και μεγαλώνουν έναν νεοσσό που είχε εγκαταλειφθεί όσο βρισκόταν ακόμα στο αυγό του.

Αφού οι βιολογικοί γονείς του αυγού το εγκατέλειψαν, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου «Whipsnade», στο Bedfordshire της Αγγλίας, το τοποθέτησαν σε μια θερμοκοιτίδα για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής του, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο ζευγάρι που θα το υιοθετούσε.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι δεν ήταν άλλοι από τους Hudson και Blaze, ένα ζευγάρι αρσενικών φλαμίνγκο που μοιράζονταν την ίδια φωλιά, οι οποίοι δέχτηκαν το εγκαταλελειμμένο αυγό και το φρόντιζαν μέχρι να εκκολαφθεί.

«Κάθισαν σφιχτά πάνω στο αυγό μέχρι να εκκολαφθεί και από τότε φροντίζουν υποδειγματικά το νέο τους μωρό», είπαν οι φύλακες.



Ο Tim Savage, επικεφαλής της ομάδας πτηνών στον ζωολογικό κήπο είπε: «Τα φλαμίνγκο συνήθως συνεργάζονται, ως μονογαμικό ζευγάρι, για να φροντίσουν τα αυγά τους και τους νεοσσούς τους. Ο Hudson και ο Blaze ήταν η ιδανική επιλογή για το εκκολαπτόμενο αυγό, αφού φρόντιζαν να διατηρούν την κοινή τους φωλιά σε άριστη κατάσταση».

Όταν ο νεοσσός εκκολάφθηκε τελικά στη φωλιά τους, κάθισαν μαζί του για δύο εβδομάδες και τον διατηρούσαν ζεστό, προστατεύοντάς τον επίσης από τα υπόλοιπα φλαμίνγκο, τα οποία τσακώνονται συχνά σε διάφορες τοποθεσίες εντός του χώρου διαμονής τους στον ζωολογικό κήπο.

Το νεογέννητο φλαμίνγκο τρέφεται πίνοντας «γάλα προλόβου», το οποίο παράγεται τόσο από αρσενικά όσο και από θηλυκά φλαμίνγκο.

«Μπορείς συχνά να εντοπίσεις τους νέους γονείς σε μια ομάδα φλαμίνγκο, επειδή δίνουν τόση πολλή από τη δική τους χρωστική ουσία στα μωρά τους που σχεδόν ασπρίζουν!», σημειώνει ο Tim.

Σύμφωνα με τον Independent, ζεύγη φλαμίνγκο του ίδιου φύλου έχουν ξανασυναντηθεί στον ζωολογικό κήπο, όπως και «τρίο» το οποίο αποτελείτο από αρσενικά και θηλυκά πουλιά που μοιράζονταν μια κοινή φωλιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ