«Με έπαιρναν τηλέφωνο και κλαίγανε, τους μιλούσα και δεν το πίστευαν ότι είμαι ζωντανός»

Χθες κυκλοφόρησε η (ψευδής) είδηση πως πέθανε ο Γιώργος Μάγκας.

Article featured image
Article featured image


Η πληροφορία για τον θάνατο του διακεκριμένου μουσικού και βιρτουόζου του κλαρίνου, Γιώργου Μάγκα, κυκλοφόρησε το χθες το απόγευμα, ωστόσο λίγες ώρες μετά διαψεύσθηκε.

Την πληροφορία για τον θάνατο του «βασιλιά του κλαρίνου» μετέδωσε αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Η αρχική ανάρτηση που διαψεύσθηκε στη συνέχεια ανέφερε:

pethane-giorgos-makkas_city.png



«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου και βασιλιάς των πανηγυριών, ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι!

»Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανηγύρι και όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη».


Ωστόσο, η είδηση διαψεύσθηκε άμεσα από τον γιο του:

magkas2_city.jpg



Η ανάρτηση κατέβηκε από τον λογαριασμό του Σπύρου Μπιμπίλα και ο πρόεδρος του ΣΕΗ έσπευσε να απολογηθεί:


«Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμα φορά με πληροφόρησαν λάθος και εμφάνισα την είδηση περί του θανάτου του φίλου Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορούν με ψευδείς ειδήσεις περί θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!».



Σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ελληνικού Μέσου, ο ίδιος ο Γιώργος Μάγκας είπε: «Με έπαιρναν τηλέφωνο και κλαίγανε, τους μιλούσα εγώ και δεν το πίστευαν ότι είμαι ζωντανός, δεν σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο».

«Στεναχωρήθηκε ο κόσμος, στεναχωρήθηκε όλη η Ελλάδα. Εγώ τους αγαπάω όλους και τους δημοσιογράφους τους αγαπάω και τους εκτιμώ, αλλά… δεν τον ξέρω τον κύριο Μπιμπίλα. Δεν μπορώ να σας πω αν θα κινηθώ νομικά», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας αμέσως μετά στην εκπομπή, η σύζυγός του Τζούλη, είπε πάντως πως η οικογένεια του Γιώργου Μάγκα προσανατολίζεται να μην κινηθεί νομικά κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος επικοινώνησε και τηλεφωνικά μαζί τους, ζητώντας συγγνώμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ