Ποιος πολιτικός ηγέτης χορεύει καλύτερα;

Εμπνευσμένο από την πρωθυπουργό της Φινλανδίας που ταρακούνησε το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, το Politico βαθμολόγησε τις χορευτικές ικανότητες 7 πολιτικών ηγετών.

Article featured image
Article featured image


Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο, στα οποία διακρίνεται η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, να διασκεδάζει με άλλους γνωστούς Φινλανδούς πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Στα πλάνα που διέρρευσαν, η Σάνα Μάριν φαίνεται να χορεύει ξέφρενα ενώ ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν για κοκαΐνη, σύμφωνα με τα φινλανδικά Μέσα ενημέρωσης.

Η 36χρονη ηγέτιδα δέχεται επικριτικά σχόλια, με ορισμένους να την χαρακτηρίζουν ανεύθυνη και να ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά της δεν συνάδει με το αξίωμά της. Άλλοι την στηρίζουν και αναφέρουν πως δεν έκανε κάτι παράνομο ενώ βλέπουν μια πιθανή αύξηση της δημοτικότητάς της.



Σύμφωνα με την ίδια, τα βίντεο είναι ιδιωτικά και γυρίστηκαν σε ιδιωτική κατοικία πριν από μερικές εβδομάδες. Η ίδια δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως γνώριζε ότι βιντεοσκοπούνταν αλλά πίστευε ότι τα βίντεο θα παρέμεναν ιδιωτικά. Όπως διευκρίνισε, η βραδιά συνεχίστηκε από το ιδιωτικό διαμέρισμα σε δύο ακόμη μπαρ στο Ελσίνκι, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει ποιος μπορεί να διέρρευσε τα βίντεο. Κι όπως τόνισε κατανάλωσε αλκοόλ αλλά δεν έκανε χρήση ναρκωτικών.

Η Σάνα Μάριν δεν είναι η μόνη πολιτικός που «τα έχει σπάσει». Κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί ηγέτες έχουν επιδείξει τις χορευτικές τους ικανότητες (ή τουλάχιστον έχουν προσπαθήσει) και έχουν γίνει viral.

Δημοσίευμα του Politico θυμίζει τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κάνοντας την ερώτηση «Ποιος ηγέτης χορεύει καλύτερα;».

Σε αυτό το... πολιτικό «Dancing With The Stars» συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τερέζα Μέι και ο Μπόρις Γέλτσιν.

poios-politikos-xorevei-kalitera_city.png



Στο ranking του Politico το 5/5 πηγαίνει στη Σάνα Μάριν. «Η Μάριν "έσκισε" την πίστα, με εξαιρετικές κινήσεις και ενθουσιασμό, και οι κριτές του Politico θεωρούν ότι της αξίζει η κορυφαία βαθμολογία», αναφέρει το δημοσίευμα.


Ο χορός της Τερέζα Μέι με κινήσεις ρομπότ



Ακολουθεί η Τερέζα Μέι, η οποία το 2018 στο συνέδριο των Τόρις λικνίστηκε με χάρη στους ρυθμούς του «Dancing Queen» των ABBA.

«Ο χορός της Τερέζα Μέι αποτελείται από ένα είδος άβολου χορού ρομπότ, αλλά το έκανε με αυτοπεποίθηση -δύο φορές-, παρέχοντας μάλιστα συμβουλές σε επαγγελματίες για το πώς γίνεται. Της δίνουμε 3 στα 5 για τις (υποτίθεται) αυθόρμητες εμφανίσεις της», γράφει το Politico.


Όταν ο Μπόρις Γέλτσιν ανακάλυψε το... Gangnam Style πριν από τον Psy



Ίδια βαθμολογία και για τον αυθόρμητο Μπόρις Γέλτσιν, τον πρώτο πρόεδρο της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος το 1996 χόρεψε ένα είδος... Gangnam Style δεκαετίες πριν το λανσάρει ο Psy.

«Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Το έντονο τρέμουλο του χεριού, η κίνηση των ώμων: Είναι όλα εκεί. Θα του δώσουμε 3 στα 5 για την καινοτομία και για την πιθανότητα να έδωσε έμπνευση στον Psy για να δημιουργήσει μια κορεατική έκδοση, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία 15 χρόνια αργότερα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.


Ο χορός του Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν φύγει από την πρωθυπουργία



Ο Μπόρις Τζόνσον παίρνει 2/5 για τον χορό του στα τέλη Ιουλίου, ενώ μετρά αντίστροφα για να αποχαιρετήσει την Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο Τζόνσον, ο οποίος θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο μετά την εκδίωξή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας από συναδέλφους του Κόμματος των Τόρις, εθεάθη να χορεύει σε ένα βίντεο από τα τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός καθυστερημένου πάρτι για τον γάμο του. Η κριτική επιτροπή μας έδωσε 2 στα 5: Για έναν πρώτο χορό γάμου, θα περιμέναμε περισσότερο συντονισμό», γράφει το δημοσίευμα του Politico.


Ο «κουνάω άσκοπα τα χέρια» Ντμίτρι Μεντβέντεφ



To 2011 o Nτμίτρι Μεντβέντεφ χόρεψε το «American Boy», το οποίο ερμήνευσε το ρωσικό ποπ συγκρότημα Kombinaciya. «Στο βίντεο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τραντάζεται αμήχανα από πλευρά σε πλευρά και κουνάει τα χέρια του άσκοπα», γράφει το Politico, δίνοντάς του 2/5 στη βαθμολογία και κάνοντας ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Ρώσο αξιωματούχο: «Ο χορός είναι λίγο ξύλινος, αλλά αναμφίβολα καλύτερος από την τρέχουσα χαρακτηριστική κίνησή του: Το να απειλεί τον κόσμο με πυρηνική εξόντωση».


Χορός Vs Εμανουέλ Μακρόν σημειώσατε 1



Ο Εμανουέλ Μακρόν, με σηκωμένα μανίκια στο πουκάμισο και φανερά αμήχανη διάθεση, πηγαίνει στη Νιγηρία το 2018. Ανεβαίνει στη σκηνή στο Λάγος, όπου παίζει ο μουσικός των Afrobeat, Femi Kuti, και δοκιμάζει τις χορευτικές του ικανότητες.

«Δεν φαίνεται ότι το περίμενε. Ο Kuti δίνει μια ζωηρή performance, ενώ ο Μακρόν κάνει πλήρη χρήση της μοναδικής χορευτικής του κίνησης: στέκεται αμήχανα, γνέφει και χτυπάει τα χέρια του», αναφέρει το Politico και δίνει «2/5» στον Γάλλο πρόεδρο.


Χορεύοντας με τον Ντόναλντ Τραμπ



Στον... πάτο της βαθμολογίας ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο... μη-χορός του με τους Σαουδάραβες είχε γίνει viral και μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

«Ο Τραμπ δεν χορεύει με το σπαθί, αλλά το κρατάει ενώ κυκλοφορεί με πλήρη αδιαφορία για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό. Του δίνουμε έναν βαθμό, απλά επειδή κατάφερε να μην ακρωτηριάσει ή να τραυματίσει κάποιον», καταλήγει το Politico στο δημοσίευμά του.


Με πληροφορίες από athensvoice, politico

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ