«Mια κυρία επικοινώνησε μαζί μας γιατί βρήκε στις αποσκευές της μια οικογένεια λαθρεπιβατών»

Μπορεί οι σκορπιοί από αυτήν τη χώρα να μην είναι επικίνδυνοι, το τσίμπημά τους ωστόσο, είναι γνωστό πως προκαλεί πόνο και πρήξιμο.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα από την Αυστρία επέστρεψε στην πατρίδα της μετά από διακοπές στην Κροατία και βρήκε στη βαλίτσα της 18 σκορπιούς.

Συνήθως μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, οι ταξιδιώτες επιστρέφουν με βαλίτσες γεμάτες σουβενίρ και δώρα, η γυναίκα από το Natternbach της Αυστρίας ωστόσο, έφτασε στο σπίτι της μετά τις διακοπές με μια βαλίτσα γεμάτη σκορπιούς. Συγκεκριμένα, όταν άνοιξε τη βαλίτσα της αντίκρισε έναν μεγάλο σκορπιό με τα μωρά του.

Η τοπική υπηρεσία διάσωσης ζώων «Tierhilfe Gusental» ανακοίνωσε στο Facebook στις 23 Ιουλίου: «Σήμερα το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μας μια κυρία από το Natternbach επειδή μερικοί λαθρεπιβάτες είχαν φωλιάσει στις αποσκευές της κατά το ταξίδι της στην Κροατία. Το ενήλικο ζώο και τα μωρά του είναι ασφαλή και βρίσκονται στο καταφύγιο ζώων του Linz. Αναμένεται να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους στην Κροατία».



Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Τον περασμένο μήνα, μια άλλη γυναίκα βρήκε έναν σκορπιό στο διαμέρισμά της, τρεις εβδομάδες αφού είχε επιστρέψει από την Κροατία.

Υπάρχουν περίπου 2.000 είδη σκορπιών, μεταξύ των οποίων μόνο 30 με 40 έχουν δηλητήριο αρκετά ισχυρό για να προκαλέσει θάνατο στους ανθρώπους. Οι σκορπιοί από την Κροατία δεν είναι απειλητικοί για τη ζωή. Ωστόσο, τα τσιμπήματα τους είναι γνωστό ότι προκαλούν πόνο, πρήξιμο και ερεθισμό στο δέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ