3χρονο κοριτσάκι αποδείχθηκε πως ήταν ζωντανή καθώς την κήδευαν και τελικά «ξαναπέθανε»

Η μητέρα της Καμίλα είχε παρατηρήσει πως το γυαλί πάνω στο φέρετρό της ήταν θολό.

Article featured image
Article featured image


Ένα 3χρονο κοριτσάκι στο Μεξικό κηρύχθηκε νεκρό στις 17 Αυγούστου λόγω ενός μικροβίου στο στομάχι, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί. Λίγες ώρες αργότερα όμως, κατά τη διάρκεια της κηδείας της, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ζωντανή.

Η λάθος διάγνωση των γιατρών ότι η 3χρονη Καμίλα Ροξάνα Μαρτίνεζ Μεντόσα ήταν ήδη νεκρή, την οδήγησε στην ίδια της την κηδεία. Το παιδί όμως συνήλθε και ξύπνησε κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η μητέρα της Καμίλα παρατήρησε ότι το γυαλί πάνω στο φέρετρο της Καμίλα ήταν θολό, με τους συγγενείς να της λένε ότι έχει παραισθήσεις, γεγονός που την απέτρεψε από το να ανοίξει το φέρετρο. Λίγο αργότερα ωστόσο, η γιαγιά του κοριτσιού είπε πως είδε τα μάτια της να κινούνται.

Έτσι, την έβγαλαν από το φέρετρο και μία νοσοκόμα που βρισκόταν στην κηδεία διαπίστωσε πως όντως, το κοριτσάκι ήταν ζωντανό και μάλιστα είχε 97 παλμούς το λεπτό. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τη μικρή στο νοσοκομείο της πόλης Σαν Λουίς Ποτόσι, αλλά η κατάστασή της είχε ήδη επιδεινωθεί αρκετά, σε σημείο που οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τη σώσουν και έτσι το κοριτσάκι πέθανε «για δεύτερη φορά».

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, Χοσέ Λουίς Ρουίζ η υπόθεση διερευνάται και βρίσκεται σε εξέλιξη η νεκροψία-νεκροτομή. Η οικογένεια του παιδιού έχει δύο πιστοποιητικά θανάτου της μικρής Καμίλα - ένα που αναφέρει ως αιτία θανάτου την αφυδάτωση και ένα το εγκεφαλικό οίδημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ